Do I. ročníku se přihlásilo pouze deset soutěžících, ale silná byla mezinárodní účast. Mimo domácí umělce pokoušeli štěstí reprezentanti z Anglie, Ruska, Itálie a Makedonie.

Druhý ročník odstartoval v lednu letošního roku a porota je skutečně luxusní. V jejím čele je uznávaný klavírista, skladatel, aranžér a producent Petr Malásek, koncertní klavíristka a pedagožka Jitka Fowler Fraňková a světoznámý výrobce strunných nástrojů a pořadatel koncertů akustické hudby Rostislav Čapek.

Zdroj: Youtube

Dne 16. března se v Praze uskutečnilo 4.kolo soutěže a do závěrečného finále, které se chystá na 30. března, postoupil i Ústečan Luděk Havel.

Tak jaké to bylo, Luďku?
Děsné nervy. Běžně se hraje na nádherném klavíru Petrof P 210 Pasat, skvělý nástroj. Pro finále bude zapůjčen mistrovský klavír Ant. Petrof AP 275, něco jako Ferrari mezi auťáky. Všichni byli dobří. Velký úspěch sklidila i Eliška Lüftnerová, která mne doprovázela jako host a zazpívala jeden šanson o přestávce.

Co jste měli za téma?
Tentokrát to měla být písnička s asijskou tématikou a jazzový standard. Já jsem zahrál vlastní úpravu písničky Hany Zagorové „Mimořádná linka Praha Tokio". Docela se mi to povedlo. Postoupil jsem. Favoritem je stále Michal Šupák z Prahy, dobrý je i Václav Tobrman, překvapit může Makedonec žijící v Praze Krste Padarovski. Má nás být pět, tak asi ještě jeden postoupí z hlasovaní diváků po internetu.
Hlavně abych vypotil nachlazení, jsem dost unavený, ale bojovat nepřestávám. Hrozná je cesta vlakem, domů se vracím dost pozdě po půlnoci. Za dva týdny se rozhodne, téma neznám, tak mi držte palce.