Je to asi světový unikát! Profesionální tanečník doprovází na klavír pěvkyni. To kdysi řekl Tomáš Šimerda, exředitel Severočeského divadla, o ruském manželském páru Inna Davidenko (zpěv) a Vladimír Gončarov (klavír). Operní diva a člen ústeckého baletu s prestižní Cenou Thálie za chlapce Čobana v inscenaci Cikánské kořeny/ní. Pár plný radosti!

V pondělí bavili v trmické knihovně na zámku programem Májové variace. „Nádhera! V příjemném domácím prostředí božský pár přednesl písně lásky od baroka po současnost. Od Vivaldiho po milou My love is blue," ohlíží se Lada Prokůpková. A knihovnice Vlasta Součková završila vše slovy: „Člověk je jedině pár. Pár nás naprosto přesvědčil, že láska je věčná."

Na koncert přišli spíš skalní příznivci páru. „Krásný koncert, to prostředí i atmosféra. Jsme obdivovatelky pana Gončarova," shodly se návštěvnice Rychtaříková a Cajthamlová. Paní Macounová podotkla: „Nádherné. Dost jiný prožitek než v divadle, kde je vše anonymní. Zde jsme si všichni mohli na umělce sáhnout, bylo to moc příjemné."

Knihovnice po vystoupení nabídla pohoštění. A oblíbení umělci pokračovali ve výjimečném večeru obklopeni obdivovateli. „Hlavní zásluhu na nádherné akci má paní Součková a trmický seniorklub vedený Evou Tomsovou. Postaral se i o občerstvení, jeho štrúdl chutnal všem," řekl fotograf Jaroslav Puchta.

„Byla to opět krása, až srdce usedalo," dodaly fanynky.