Noc literatury je způsob, jak se daří Collegium Bohemicum „dostat" mezi příznivce literatury zajímavá díla německých autorů. K tomuto účelu už posloužila temná zákoutí ústecké knihovny i DK Ústí, herci četli v Zoo Ústí, na hradě Střekov a také v historických prostorách vily Českého rozhlasu Sever.

KULTURA A SPORT?

Tuto neděli od 15.00 spolek díky Goethe institutu zkusí „sbratřit kulturu se sportem", když zazní díla německé literatury na Městském stadionu na Bukově. Na jedno odpoledne můžeme zapomenout na konstrukční nedostatky stadionu a kolik ještě spolyká peněz. A můžeme se nechat oslnit či naopak „srazit do kolen" literárním uměním píšících autorů nejen z Německa.

Písmenka nám představí zkušení a oblíbení herci ústeckého Činoherního studia Nataša Gáčová, Jaroslav Achab Haidler, Jan Jankovský i Anička Fišerová. A také Jakub Kadeřábek, syn technika Činoheráku. Také on je místní hvězda, předloni totiž vyhrál v Ústí regionální kolo alternativní recitační soutěže Slam Poetry.

Hlavní hvězdou bude zpěvačka, hudebnice i výtvarnice Vladivojna La Chia, autorka osobitých písní pro sebe, svou metalovou kapelu Vladivojsko či skladeb pro film Jana Hřebejka Nevinnost, jeho seriál Až po uši ale také pro inscenaci Činoherního studia Ledový hrot.