Album otevírá instrumentálka Sing, Sang, Sung, na druhý song si přizval BSB Matěje Rupperta z funky kapely Monkey Business. U ní zůstal u něžně nadšené Terezy Černochové v písni Too Close Comfort. Krása!

ODVÁZANÝ SWING

Po dvou písních má výroční CD od hosta Kurta Ellinga. Začne odvázaným swingovým hitem Nature Boy s báječným klavírem, publikum nadchne i energický hit Resolution. Tolik energie a radosti v jedné písni se jen tak neslyší!

Zdroj: Youtube

Je prima slyšet, že se tu mohl B-SIDE BAND „rozlétnout" do všech stran. A tak už ve swingově radostně cirkusové Cloudburst doprovází New York Voices, zážitek to je. Ta pestrost znamená, že až v sedmé písni CD, báječné Baby Driver, BSB s New York Voices doprovází svého zpěváka Dyka. Fantastický song, velký zážitek pro diváky, jistota alba zpět se ohlížejícího.

Za CD stojí zato složit poklonu Josefovi Buchtovi, band leaderovi B-SIDE BANDU. To on „posbíral" pro nahrávku řadu interpretů, které musela být radost doprovázet. Například i The Puppini Sisters. V náladové písni Nevertheless s ním zpívá Dyk, Frank Sinatra by z ní měl radost tak jako z následující písně. Vojtěch tu dokazuje, že je naše swingová špička. K tomu jistě patří uvádění sólujících hudebníků, zde Petra Herzána. Inu, opět klobouk dolů.

SRŠÍ ENERGIÍ A RADOSTÍ

Vojtěch Dyk zde srší energií, radostí, nadšením. Dokazuje to naplno v tradicionálu Old MacDonald i v jódlovacím hitu Můj dědeček mě učívával jódlovat, známém už ze 70. let z repertoáru Jiřího Korna.

Dyk se se slečnami z The Puppini Sisters blýskne též v báječné budící písni Good Morning, i to bude koncertní radost. Pro jednou se ještě BSB ukáže v rozsáhlé instrumentální Los Endos Suite. A aby ne, byla by škoda nenechat své lidi ukázat šíři jejich talentu v písni až orientální.

Michala Žáčka, českou klarinetovou špičku, si B-SIDE BAND přizval do bravurní písně Dejavue, a dobře udělal. Přizvání Žáčka do této písně i do Sax With Me je logické, ovšem BSB také umí notně překvapit. To když na finále alba přizval brněnského rockera Romana Dragouna do jeho vlastních písniček Franta a Zdroj.

Nový stage design turné Dyka a spol. by měl pro diváky koncertu evokovat návštěvu oblíbeného baru. Za barem přímo na pódiu bude v rámci show barman míchat koktejly.

A nový repertoár? Ten vytvoří hlavně autorské skladby i nej světové hity ve svěžím aranžmá. Přibude i pocta Karlu Černochovi v podobě dvou písní.