Xindl X neboli Ondřej Ládek nyní koncertně odpočívá. Zato už chystá album „Čecháček Made", z jehož dvanácti skladeb bude většina protestsongů převážně do vlastních řad. „Deset písniček je hotových, dvě ještě dokončujeme," řekl v pondělí 20. ledna odpoledne Xindl X pro Deník.

Tak pozor: Barbína!

„Předzvěstí desky je videoklip „Barbína". Už nyní je na webu YouTube.com na adrese http://youtu.be/wiO352j9aug ; tam ho lze zhlédnout," upozornil Jiří Kouba z vydavatelství Universal Music.

Zdroj: Youtube

Animovaný videoklip režíroval výtvarník Ondřej Pfeiffer, který s Xindlem X také napsal scénář. A více než 132.400 shlédnutí za osm dnů, to je na české poměry dost slušné skóre.

„I když je to jedna z nejveselejších písní z desky, má vážné téma," rozpovídal se o Barbíně sám Xindl X. „Je o dnešní době, která nám pomocí médií namlouvá, že vzhled je důležitější než osobnost. Vypráví o všech těch holkách, co tomu věří a chtějí vypadat jako vyretušované barbíny z časopisů. Aby toho docílily, ženou se leckdy za vidinou dokonalosti přes mrtvoly. Často i přes ty vlastní," smutně se Kindl usmívá

Ano, Čecháček Made

„Stejně jako dvě předchozí Xindlova alba, vzniká deska Čecháček Made  pod taktovkou zkušeného producenta Dalibora Cidlinského Jr. Točí ji kapela ve složení Xindl X zpěv, akustická kytara, Dalibor Cidlinský Jr. piano, banjo, Jan Cidlinský baskytara a Emil Valach bicí," uvedla Johana Turnerová, spolupracovnice Xindla X. Ten se prý svým novým albem vrátí ke svým hudebním začátkům; ve všech písních míchá písničkářský folk s rapem i popem. A že bude deska o poznání akustičtější, než byly její předchůdkyně? To už dá rozum, tak to je!

ČECHÁČEK s kytarou NA TURNÉ4. dubna,Litvínov, klub Ponorka
10. dubna,Jablonec nad Nisou, Klub na rampě
11. dubna,Děčín, Klub Garage
www.xindlx.cz

„Chtěli jsme na desku přenést atmosféru našich živých koncertů. Proto jsme se vykašlali na samply i synťáky a jen v pár písních jsme výsledek ozdobili smyčci nebo dechovou sekcí. I když je nová deska syrovější než ty předchozí, věřím, že bude o to autentičtější," dodává jindy ironický Xindl X, dnes spokojený otec dvou dětí. A už brzo se vrátí „na místo činu". Vždyť na svém loňském jarním Turné s kytarou a Lá$kou hrál v děčínském klubu Garage 13. dubna 2013!