S jakými pocity benefiční koncert pořádáte?

S pocity člověka, který organizuje náročnou akci už popáté. Vím, co mám udělat nejdřív, a dál postupuji podle svého harmonogramu.

Bojíte se, že něco nevyjde?

Bojím. Vždy mám obavy, jestli se vyprodá divadlo, jak se budou líbit hosté, jestli splníme cíl koncertu a získáme potřebnou částku.

Jak si kterého z hostů ceníte?

Cením si každého hosta za ochotu účinkovat. Část z nich se k nám vrací, těch si cením obzvlášť.

Kdo letos vystoupí poprvé?

Poprvé zazpívá muzikálová zpěvačka Hana Křížková. Podruhé zpěvák, klavírista a textař Václav Kopta, herečka Kateřina Brožová a duo Petra Černocká s Jiřím Pracným. Poněkolikáté pak herec Jan Šťastný a muzikálová herečka i zpěvačka Daniela Šinkorová.

Kolik vstupenek zbývá?

Zbývá ještě asi 90 vstupenek, stojí 300 korun. Část jich lze koupit v pokladně Severočeského divadla a část přímo u nás, pořadatelů, na čísle 606 838 287.

Rozhodli jste se podpořit jedno dítě z veřejnosti a jedno ze sboru. Proč?

Jedno dítě z veřejnosti je už samozřejmostí. A druhé dítě ze sboru proto, že do sboru přijímáme i děti s handicapy, a učíme tak „zdravé" děti s nimi nejen spolupracovat, ale také jim i pomáhat.

Dítě mimo sbor jste volili, protože vás přesvědčil jeho příběh?

Ano, vždy nás zajímá příběh dítěte a jeho rodiny. Vždy po roce střídáme dívky a chlapce.

Lze říct, že jste to před lety s beneficí zkusili, měla úspěch a začalo vás bavit pomáhat?

Mám potřebu pomáhat druhým. Před pěti lety mě napadlo udělat dobrý skutek pomocí koncertu. Ale neměla jsem zkušenosti s organizováním. Oslovila jsem tedy lékaře Pavla Sušického a profesorku Ivu Ritschelovou, kteří pomohli. Třetí ročník už organizoval Ústecký dětský sbor, velmi nám pomáhá Iva Horká, tajemnice našeho spolku.

Jak dlouho akci chystáte?

Ta spousta práce začíná v září a končí v červnu. Upřímně, když se do něčeho pustím, jdu do toho naplno a nepřemýšlím, jestli to bude mít úspěch nebo ne. Věřím ve své instinkty, což se mi vždy potvrdilo.