"Včera nás ve věku 63 let navždy opustil náš bývalý kolega a kamarád Josef Mladý. Spolu s Josefem Aloisem Náhlovským rozdávali fešáckému publiku spoustu radosti a skvělé zábavy. Je nám to velmi líto," uvedla kapela.

Muzikant a člen kapely Robert Moucha na něj vzpomíná jako na skvělého „parťáka“ a člověka, který nikdy nezkazil žádnou legraci. „Ať už jsme si někde sedli po představení, nebo jinde. Byl i dobrý muzikant, hrával na basu u Fešáků, když jsem odešel do Německa. Hodně se zajímal o motory, byl vyučený mechanik. Je mi to líto,“ povzdechl si.

Náhlovský týdeníku Sedmička řekl, že Mladý byl dlouhodobě nemocný. "Byl to můj blízký kamarád, spolupracovali jsme spolu přes třicet let. Je pro mě hrozně těžké o tom mluvit," uvedl Náhlovský.

Mladý se narodil v Ústí nad Labem v roce 1955. Od 80. let vystupoval ve dvojici s Náhlovským v hudebně zábavných programech či silvestrovských televizních show. Loni si zahrál v komedii Špindl režiséra Milana Cieslara. Mladý rovněž podnikal, jeho agentura nabízela vystoupení obou bavičů. Jeho koníčkem bylo létání s ultralehkými letadly a vrtulníky.

Zdroj: Youtube