Předchozí
1 z 4
Další

Kateřina AntoněnkoZdroj: Miroslav Vlach

Když je pěkná zima a sněhu je tolik, že sněhuláci mají soutěž krásy, nejen Ústečané vyjíždějí do kopců, aby na běžkách prověřili spojnici z Adolfova na Komáří vížku. V létě vyvážejí cyklobusy sportovce před Adolfovský dvůr, kde necelé dva roky vládne sympatická Kateřina Antoněnko: Objekt byl dlouho zavřený, možná i deset let, momentálně je celý po rekonstrukci, podle mne je to solidní oáza pro lyžaře, cyklisty, turisty a projíždějící dovolenkáře. Začínali jsme s manželem skromně o víkendech, letos chceme zajistit celoroční provoz i ve všední dny.

Kateřina AntoněnkoZdroj: Miroslav Vlach

Letošní zima nebyla ideální pro lyžaře, plno tu bylo pouze výjimečně, ale skupina lidí tu slavila silvestra, byla tu už svatba. Němci si pomalu zvykají, že tu máme 12 pokojíků, jezdí sem také sportovní oddíly na krátká soustředění, slaví se tu narozeniny.

Kateřina AntoněnkoZdroj: Miroslav Vlach

Nevím, jak ta budova vypadala v minulosti, ale jednou tu byla paní, co tu údajně dříve pracovala za výčepem. Na rok si už nevzpomněla, ale staré fotky ji potěšily. Musím je někam vystavit, moc jich nemám, ale patří k historii tohoto místa. Přivítala bych, kdyby i místní chalupáři přispěli k oživení paměti těch dříve narozených.

Kateřina AntoněnkoZdroj: Miroslav Vlach

Zadní Telnice byla vždycky spojována se sportem, Adolfov je v zimě ideální pro běžkaře. Někdy tu pěkně fouká, to sem přijíždějí kluci s barevnými padáky a lyžují na louce s podporou větru. Letní turisté obdivují blízké památky, hlavně v Krásném lese. To je skutečně moc zajímavé místo. První písemná zmínka je z roku 1382, je tam starý kostel (1790), byl tam i nějaký zámek, vojáci různých uniforem a národností tam prošli několikrát tam a zpět. Na červen se už nahlásili sportovci od sousedů. Pojedou na kole z Karlových Varů, u nás přespí a pojedou dál.