Předchozí
1 z 4
Další

Jan ŠimurdaZdroj: archiv Jana Šimurdy

Když jsem začínal s fotbalem, byl jsem brankář. Jednou na tréninku jsem si vykloubil palec u ruky a od té doby hraji v poli. Prošel jsem všemi posty, nejčastěji jsem byl střední záložník nebo podhrotový útočník. Od návratu do Vaňova jsem útočníkem.

Jan ŠimurdaZdroj: archiv Jana Šimurdy

Ve Vaňově jsem hrál do svých dvanácti let, pak jsem šel na střídavé starty do FK Ústí nad Labem. V Armě jsem byl do U19. Pak jsem už chtěl zkusit velký fotbal, a proto jsem šel hrát krajský přebor za FK Litoměřicko. S hlavním týmem Litoměřicka jsem jel do Chrudimi, kde jsme hráli třetí ligu, ale do zápasu jsem nezasáhl.

Jan ŠimurdaZdroj: archiv Jana Šimurdy

Teď hraji za Vaňov a rád bych si zkusil velký fotbal. Chtělo by to denně trénovat a věřit, že nějaká šance přijde. Měl jsem dost možností hrát vyšší soutěže, ale rozhodla moje lenost a to, že jsem začal pracovat. Pracuji ve sběrném přepravním uzlu České pošty, kde dělám noční na dvanáctihodinové směny. Vykládám, nakládám auta, která k nám přijedou, a třídím balíky. Hrát zápasy po noční je pro mě náročné spíš po psychické než po fyzické stránce. Jsem více nervózní, když se týmu nedaří a hůř se soustředím. Nejsem v tom ale sám, několik mých spoluhráčů se mnou pracuje a jsme na tom stejně.

Jan ŠimurdaZdroj: archiv Jana Šimurdy

Ve volném čase rád jezdím s přítelkyní a psem na výlety. Na začátku roku jsem zkusil kick box, ale pak se zavřely tělocvičny. Musím se k tomu znovu odhodlat. Momentálně je sezona hub, takže si rád odskočím do lesa.