Předchozí
1 z 5
Další

Michaela KoreňováZdroj: archiv Michaely Koreňové

Jóga je náplní života Michaely Koreňové už deset let, cvičit začala kvůli bolavým zádům. Zároveň se více chtěla naučit o správném postavení těla a jak si pomoci při různých obtížích. I proto se vrhla na lektorský kurz. „Díky józe jsem začala své tělo více vnímat, uvědomovat si, kde mu třeba škodím, co mu dělá dobře a vlastně se to stále učím. Dnes už si život bez jógy nedovedu představit. Nejen, že udržuje mé tělo v kondici, ale pomáhá mi být v lepší psychické rovnováze," říká.

Michaela KoreňováZdroj: archiv Michaely Koreňové

Předcvičuji pravidelně spirální jógu, ve které se zaměřuji právě na správné postavení těla a protažení celého pohybového aparátu. Od ledna jsem přidala také lekce těhotenské jógy. Dále vedu kurzy Hormonální jógy dle Dinah Rodrigues, kde se ženy naučí sestavu na úpravu hormonální nerovnováhy, kterou si pak cvičí samy doma. Jednou za čas vedu kurz Mohendžodáro jógy pro ženy, která je o plynulé ženské józe kombinované s tancem, meditací a sdílením.

Michaela KoreňováZdroj: archiv Michaely Koreňové

Nově také vedu kurz Yoni jógy, ve které jde hlavně o procítění, uvolnění a propracování pánevního dna v jógových ásanách, celkové uvolnění pánevní oblasti a ženských orgánů.

Michaela KoreňováZdroj: archiv Michaely Koreňové

Nyní jsem doma s dětmi na rodičovské dovolené a moc volného času a prostoru pro jiné záliby není. Mým velkým koníčkem je jakýkoli pobyt venku, ať na zahradě s rukama v záhonu, nebo na procházce. Ráda sbírám bylinky a tvořím masti, tinktury a podobné produkty. Z pohybu miluji i tanec a ráda plavu. Osobně kladu při józe důraz na správné postavení těla. Klientky se postupně učí, jak se samy rovnat, což pak mohou zapojovat do běžného života. Učíme se dýchat, uvolňovat, vnímat své tělo a jeho potřeby.

Michaela KoreňováZdroj: archiv Michaely Koreňové

A jaké jsou předpoklady potřebné k tomu, aby klient pochopil zásady a klady jógy? Je dobré vyzkoušet pár hodin. Už po první lekci můžete cítit protažené tělo, úlevu od bolesti, uvolnění, zklidnění. Každému vyhovuje jiný styl, takže je dobré vyzkoušet pár lekcí, lektorů. Za mě je jóga hlavně o prožitku, pocitu. Není potřeba něco speciálního znát. Vše, co je potřeba, se učíme na hodinách.“