Předchozí
1 z 6
Další

Lenka ŠirovskáZdroj: archiv Lenky Širovské

Vcelku slušné výsledky ze studia oboru Elektrikář-silnoproud na stříbrnické průmyslovce se vztahují již k základní škole. Právě z ní jsem nejdříve chodila na zmíněnou střední školu do kroužku elektroniky. Tato profese se mi natolik zalíbila, že jsem se jí rozhodla věnovat dál.

Lenka ŠirovskáZdroj: archiv Lenky Širovské

Od babičky, která vždy dokázala pomoci druhým stejně jako mě, jsem získala určité sociální cítění. Byla vždy mým velkým vzorem. Chtěla jsem a stále chci být jako ona. Nejdříve jsem pomáhala doma s péčí o sourozence, později i o babičku a dědu, u kterých nyní bydlím.

Lenka ŠirovskáZdroj: archiv Lenky Širovské

Na mých sociálních aktivitách má podíl i římskokatolická farnost, kam docházím. Radost z pomoci druhým jsem měla vždy, když jsme třeba chodily se sestřenicí a babičkou zpívat do domova důchodců, při návštěvách charity a různých akcích pro sociálně slabší. Napadlo mě proto se účastnit programů Dobrovolnického centra, které nabízí pestré aktivity pro potřebné. Tamní personál práce s těmi, kteří pomoc potřebují, opravdu baví, je empatický a trpělivý. Je s nimi zábava. A já jsem velmi ráda, že mohu pomáhat kdykoliv, kdekoliv a komukoliv.

Lenka ŠirovskáZdroj: archiv Lenky Širovské

Na spoluorganizaci půlmaratonu v Ústí se podílím zhruba čtyři roky, třeba navrhováním triček nebo různých materiálů. Je to vždy velmi krásná akce a moc mě to baví. Poznávám tady řadu zajímavých lidiček.

Lenka ŠirovskáZdroj: archiv Lenky Širovské

Ráno často brzy vstávám, abych stihla východ slunce. Ráda se sama procházím bosá v trávě, nebo si jen sednu a čtu si knihu, u které je potřeba nad textem přemýšlet. K mým koníčkům patří i organizace různých činností, jako je třeba zpěv či turistika. A zabalit si spacák, stan a jít se pěšky odreagovat do přírody, to je ten nejlepší relax. Zrovna nedávno jsme šly při pětidenní pěší pouti z Lovosic přes Louny do Bělé pod Bezdězem. Byly jsme sice unavené, ale vnitřně nabité. Na Ústecku mám několik oblíbených míst, lesy, skály, ráda pozoruji z Kozího vrchu východ slunce, zajdu si na Mariánskou skálu ke kříži, který je tam umístěn.

Lenka ŠirovskáZdroj: archiv Lenky Širovské

A kde se vidím v budoucnosti? Nějakou představu určitě mám. I když se můžu zdát občas jako snílek, protože se snažím myslet stále pozitivně a ostatní povzbuzovat nebo uklidňovat, opak je pravdou - jsem velmi realistická. Na budoucí představy nebo nějaké myšlenky se tak moc neupínám.