Předchozí
1 z 5
Další

Lucie AndlováLucie AndrlováZdroj: archiv Lucie Andrlové

Postupně jsem začala zjišťovat výhody a nevýhody silového tréninku, ale informace "z druhé ruky" byly často nepřehledné a matoucí. Chtěla jsem systému těla a pohybu rozumět stoprocentně, abych se vyvarovala chyb, které mohly přinést zdravotní problémy. Na kurz jsem se přihlásila s kamarádkou, která studovala fyzioterapii a doporučila mi ke studiu konkrétní instituci. Díky tomu jsem měla jistotu, že informace, které získám, budou kvalitní a celistvé. K učení mě hnala zejména motivace k pochopení celého principu správného a zdravého pohybu, který podpoří konkrétní fitness cíle. Věřím, že díky kvalitnímu vzdělání mohu poskytovat opravdu dobré rady i mým klientům.

Lucie AndlováLucie AndrlováZdroj: archiv Lucie Andrlové

Kvalitní výukové programy, nejen ve fitness, jsou vždy náročné nejen na učení, ale zejména na čas. V době mého studia na kurzu instruktorky fitness, kterému jsem se snažila věnovat maximum volného času, jsem byla v prvním ročníku navazujícího magisterského studia na pedagogické fakultě a navíc měla stálé zaměstnání. Skloubit dohromady povinnosti a osobní život bylo velmi náročné. Do všeho vždy dávám 110 %. Často jsem se tedy učila do noci, musela přehodnocovat priority. Bez mé úžasné rodiny a podporujícího partnera, kteří mi vždy vyšli vstříc a pomáhali, kde se dalo, bych to nemohla zvládnout.

Lucie AndlováLucie AndrlováZdroj: archiv Lucie Andrlové

Koronavirus na mě působil negativně i pozitivně. Bohužel jsem přestala mít možnost pracovat plnohodnotně se svými klienty a ztráta osobního kontaktu byla a je velmi náročná pro obě strany. Naučila jsem se pracovat online, ovšem u tréninkových jednotek to lze pouze s těmi klienty, kteří zvládají správné pozice cviku a u kterých vím, že technika u provedení bude správná. Díky většímu volnému času jsem se ovšem rozhodla pro absolvování kurzu výživového poradenství, který mou práci posouvá neskutečně dopředu.

Lucie AndlováLucie AndrlováZdroj: archiv Lucie Andrlové

Jak se koronavirus podepíše na fyzickém stavu lidí? Nejzásadnější problém vidím u dětí, které zvýšily počet hodin u počítačů a televize a pohyb jim velmi chybí. Zvyšuje se riziko různých typů onemocnění spojených s nedostatečným pohybem a špatnou životosprávou. Zvyšuje se riziko obezity, problémy s trávicím traktem a zhoršení duševního zdraví. Je opravdu důležité, zvlášť v této době, zařadit denně trochu příjemného pohybu, alespoň chůze.

Lucie AndlováLucie AndrováZdroj: archiv Lucie Andrlové

Mezi mé další koníčky patří vaření (zejména zkoušení nových zdravých jídel). Moc ráda také čtu kvalitní literaturu. V neposlední řadě se věnuji ve volném čase dalším sportům, které mi vyčistí hlavu (kolo, brusle, běh, snowboard). Nejraději ale trávím čas s mými nejbližšími - partnerem, rodinou a přáteli.