deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Olga Tušicová

editorka

Deník/Karel Pech

Od mého příchodu do teplické redakce uplyne příští rok 30 let. Z tehdy týdeníku Směr se v roce 1993 stal deník a jeho podoba se s lety výrazně změnila. Technika udělala obrovské pokroky a máchání fotografií ve vývojce a ustalovači si v době, kdy novináři informují své čtenáře prostřednictvím webových stránek a facebooku přímo z místa dění, si už dnes jen těžko umíme představit. Co se ale nezměnilo je to, že píšeme o vás a pro vás. Žijeme mezi vámi, zajímají nás vaše starosti a problémy a máme radost z vašich úspěchů. A to nejen z těch sportovních, které oceňujeme každoročně při vyhlašování nejúspěšnějších sportovců Teplicka. A ještě něco přetrvalo. Týdeník Směr, který jsme po letech v nové moderní podobě začali zase k naší i vaší radosti vydávat.

archiv Olgy Tušicové

Novinařina je týmová práce, která vyžaduje plné nasazení a musí vás bavit. Plány na klidný večer a pohodový víkend se totiž okamžitě mění, jakmile se něco zajímavého děje. Jsem ráda, že i naši bývalí kolegové, kteří v redakci začínali a dnes pracují v jiných médiích, užívají si zaslouženého odpočinku nebo se rozhodli vyzkoušet jinou profesi, na sbírání zkušeností a léta strávená v teplické redakci vzpomínají rádi tak, jako já ráda vzpomínám na spolupráci s nimi.

archiv Olgy Tušicové

Setkávání se zajímavými lidmi, to je to, čeho si na práci v novinách nejvíce cením. Potkáváme se s lidmi z nejrůznějších profesí a snažíme se je třeba formou rozhovoru přiblížit i vám. Mnohá taková setkání jsou nezapomenutelná. S akademickým sochařem Jiřím Kožíškem se vidím vždy moc ráda. Patřil k pravidelným účastníkům mezinárodních sympozií v Dubí a pro porcelánku udělal celou řadu nádherných děl.

archiv Olgy Tušicové

Každý máme nějakou slabost. Tou mojí jsou zvířata. I když jsem zvolila jinou profesi, než kterou jsem si jako dítě vysnila, jsem moc ráda, že se se zvířaty mohu setkávat i jako novinářka. Ten roztomilý drobeček, kterého mám na dlani, je pásovec štětinatý. Tři mláďata, která se narodila v Bioparku Gymnázia Teplice, byl obrovský úspěch chovatele Jiřího Bartůňka, který mu záviděly i velké zoologické zahrady.

archiv Olgy Tušicové

Zvířata byla vždy součástí i naší rodiny, ať už šlo o rybičky, křečky, andulky, morčata nebo králíky. Teď u nás kralují dva nalezenci, kterým děti zachránily život. Černou kočičku Miu už máme dva roky a ze sjíždění Otavy k ní loni přibyl zrzek Sam. Polomrtvé opuštěné koťátko, které se vešlo do dlaně, volalo ze břehu tak úpěnlivě o pomoc, že ho vodáci museli vzít na loď. A kdo myslíte, že se dnes o toho téměř šestikilového macka, který z něj vyrostl, s láskou stará?

< Předchozí
1 z 5
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Seznamte se s šéfredaktory Deníků severních Čech:

Prozkoumejte jiný region ČR: