Můžete je číst slyšet i ve velmi zjednodušené podobě, např. na www.newsinlevels.com. Chcete se naučit pár opravdu živých anglických frází, jakými se právě mluví? Podívejte se na zajímavá krátká videa na stránkách BBC věnovaných angličtině (www.bbc.co.uk/learningenglish).

Zdrojů je spousty. Milovníci beletrie mohou sáhnout po své oblíbené knize ve zjednodušené podobě, podle svojí úrovně a to nejen v angličtině. Hledejte příběhy. Ty jsou pro zapamatování slovíček nejlepší. Krátké, výstižné příběhy, které si dobře dovedete představit.

Nákup oblečení
Seriál (Na)učte se anglicky: Nakupujeme oblečení

Slovíčka Vám tak lépe „ docvaknou“, aniž byste museli hledat význam ve slovníku. Hledáním každého neznámého slovíčka se totiž čtení stává otravným a za chvilku s ním přestanete. Zkuste i komiksy, obrázky lépe podnítí vaši představivost.

Partnerem seriálu jsou Univerzita Jana Amose Komenského Praha a škola Jazykové kurzy TANDEM.CZ, která připravuje metodickou a jazykovou část projektu.

Díky předplatnému jste získali celý seriál (Na)učte se anglicky. Další texty najdete ZDE. Těšit se můžete každý den na nové rady, zajímavosti, potřebná slovíčka i fráze.

Kurt Cobain
Jak zní v originále citáty Chaplina, Lennona a dalších slavných