Čtěte také: Dobrovolná: Odcházím, protože se TOP09 chová v Ústí neseriózně

Liběna Dobrovolná vystupovala proti změnám v orgánech dopravního podniku, které vedly k tomu, že se ruší nevýhodné smlouvy, které firmu poškozovaly. Třeba odtahová služba nebo reklama v autobusech či SMS jízdenky. Kdyby jí šlo o dobro města, tak by přeci takové změny podpořila. Její členství TOP 09 a potažmo našim voličům nic nepřineslo. A pokud měla osobní ambice být primátorem jen kvůli tomu postu, bez možnosti cokoli ovlivňovat, neboť by byla vazalem ODS, s tím TOP 09 nemá nic společného. Její argumenty jsou vědomé lži.

Například zastupitelský klub TOP 09 nikdy nehlasoval, že má být primátorkou, jak ona tvrdí. Já jsem se nikdy neřekla, že výsledek TOP 09 v Ústeckém kraji v krajských volbách je uspokojivý, což je další z jejích nepravd.

Čtěte také: Zavoral: Paní Dobrovolná je jak zhrzená milenka

Krajské volby pro TOP 09 v našem kraji neskončily dobře. Zůstali jsme těsně před branami kraje. Nejsem padlá na hlavu a vím, že žiji v regionu s vysokou nezaměstnaností, nízkou vzdělaností, vysokým počtem nepřizpůsobivých obyvatel, s velkou skupinou lidí s nízkými příjmy, a v takovém regionu je těžké v době krize a zavádění nepopulárních opatření uspět se zodpovědnou politikou. A korumpovat voliče planými sliby nebo auty a mobily, případně si kupovat jejich hlasy před volebními místnostmi, to není můj styl ani styl TOP 09.

Odpovědnost za výsledek v krajských volbách jako lídr cítím. A moji reakci naši členové již slyšeli. Navíc v pátek jim odešel dopis s podrobnější analýzou. Mimochodem je paradoxní, že o sebereflexi mluví právě paní Dobrovolná. Ona se nechala v době největšího boomu TOP09 vynést na post kandidáta do senátních voleb. V nich Liběna Dobrovolná skončila šestá ze sedmi, což je propadák. Po tomto debaklu jsme od ní tehdy žádnou zpětnou vazbu nezaznamenali.

Karola Haasová