Z důvodu nepřízně počasí bylo Okresním sdružením hasičů v Ústí nad Labem zrušeno okresní kolo zahájení PLAMENe. Kolektiv mladých hasičů z Libouchce si proto v sobotu 12. října uspořádal branný závod sám.

Naše hasičata se čtvrtečního a pátečního lijáku nezalekla a zúčastnila se až na jednoho člena všechna (přeci si kvůli pár kapičkám a mokré trávě nenechají ujít jedinečnou příležitost si zasoutěžit).

Tříčlenné hlídky přípravky (děti do šesti let) plnily na úseku cca 1,5 km tyto disciplíny: hod míčkem, určování věcných prostředků požární ochrany, topografie, uzlování, puzzle s hasičskými vozy a zdravověda. 3členné hlídky mladších a starších mladých hasičů (jedna čtyřčlenná a jedna dvoučlenná) plnily: střelba ze vzduchovky, určování věcných prostředků požární ochrany, topografie, uzlování, orientace mapy + azimut, zdravověda.

Hlídky přípravky měly shodný počet trestných bodů děti se tak rozdělily o 1. a 2. místo.

Nejlepší hlídka mladších ve složení Peťan Kocek, Fífa Lenč a Luky Janoušek měla jen čtyři trestné body za nesestřelené špalíčky + za vzorné chování po celou dobu soutěže si vysloužila nejen 1. místo, ale i pochvalu.

S určitou důležitostí a poté i úsměvem na tváři přijímali na slavnostním nástupu gratulace a přebírali plyšáky na památku, někteří i praktické „medaile" .

Poděkování patří především našim dorostencům (Davídkovi, Pastymu, Pavlíkovi, Honzovi, Papouchovi, Jendovi, Schořici, Baločce a Barče) a Hance Dvořákové, kteří připravili trasu závodu, umístění stanovišť včetně přípravy potřebného materiálu, a kteří pak sami plnili funkci rozhodčích. Díky patří také Verunce Čepelové, která zajišťovala kulturní a sportovní program dětem v době, kdy nesoutěžily. Díky patří i obci, která je naším stálým patronem.

Alena Flígrová, vedoucí mladých hasičů Libouchec