Houbařská sezona pomalu končí, ráno je už docela chladno, pokud však nepohrdnete vysokou bedlou, tak doporučujeme Střížák. „Každý den chodím se psem na povinnou procházku, ráno jenom kolem domu, odpoledne máme už vyšlapanou lesní stezku u vysílače. Včera jsem tam našla snad patnáct krásných bedel, takové ty koule a nebyla jsem sama. Potkala jsem tam pána s plným košíkem. Vzájemně jsme si vyměnili recepty, on dával přednost guláši, klasickému trojobalu a sušení. Já mu nabídla zapečené bedly na smetaně s nádivkou, posypané nastrouhaným sýrem. To je skutečně delikatesa,“ tvrdila paní Věra z Klíše.
Současné počasí skutečně nahrává bedlám, sám jsem se o tom přesvědčil. Na jednom místě jsem jich našel tolik, že jsem se musel vrátit pro papírovou tašku. Tak hádejte, kolik jich tam bylo? Podél cesty tam stály jako kuželky. Za necelou hodinu jsem spěchal domů, abych je moc nepomačkal. Čerstvé, čisté, voňavé! Manželka jich napočítala bez tří, dvě stovky. První byly na kmínu, potom došlo na listování v houbařských kuchařkách. Hřiby to nejsou, ale stejně se těším na zítřek. To se bude u nás nabízet houbařské menu.