„Máme jiné priority," vzkazuje magistrát. „To tak, utrácet za promítání filmů! Pusťte si doma televizi," cedí mezi zuby, ač je vstupné dobrovolné a Čadíci jej věnují na charitu.

„Nejsou peníze," je tvrdohlavé město. A co užít ty, které „jisté agentury" vrátily po upozornění Ústeckého deníku a sdružení Stop tunelům na to, že čerpaly finance z dotací neoprávněně?

Blíží se čas voleb a gest, podpory toho, co lidi baví. A kdyby na projekci „pustil chlup" i kraj, kde je dnes radním Radek Vonka, který se o úspěchy Čadíků v Ústí kdysi zasadil, to by bylo! Osmdesát tisíc z fondu hejtmanky, to by nikdo ani „nepoznal". Přišli jsme o víc …

Starověký Řím ucpával občanům ústa jednoduše, dostali chléb a hry. I v Ústí peníze jsou, ale pro jiné. Pro lid je tu chléb suchý až okoralý. A ticho tu musí být už v deset večer.

Tak lidi neblbněte, co byste chtěli? Snad rozumné vedení města, které by si první film uvedlo a popřálo publiku zážitek? My bychom to už nějak přetrpěli a ti nahoře by měli dobrý pocit. Ale že je nezajímáme, pro nás není novinka. Jsme v Ústí, ne?!