Téma pro 1. stupeň bylo „Můj kamarád", pro 2. stupeň „Můj vzor". V průběhu dne byli žáci začleněni do skupin dle vlastního výběru napříč ročníky, ve kterých různými připravenými aktivitami a činnostmi pronikali do problematiky společného soužití.

Škola není tak malá, aby nepojala mnoho přátel.Na tuto akci jsme pozvali i dívku s handicapem, která je sestrou žáka naší školy a rozhodli jsme se, že Elišce pomůžeme, a to formou sběru víček, který rodiče organizují, aby získali finanční prostředky na zakoupení nutných kompenzačních pomůcek pro dceru.

Tyto pomůcky jsou velmi finančně nákladné a zdravotní pojišťovna hradí jen minimální část celkové pořizovací ceny. Proto vstupenkou do projektu bylo pro každého žáka 5 víček. Bylo úžasné, že u 5 víček nezůstalo a škola celkově za tento jeden den sesbírala 112 kg víček. V této aktivitě budeme nadále pokračovat.

Škola není tak malá, aby nepojala mnoho přátel.Projekt, který se na naší škole v rámci akce Týdne pro inkluzi uskutečnil, byl velmi zdařilý. Atmosféra v jednotlivých skupinách byla optimistická, klidná. V průběhu rozhovorů, debat, diskusí a samotných výstupů na daná témata se žáci i učitelé zabývali nejen situacemi v třídních kolektivech, na škole, ale i v rodině a ve společnosti vůbec. Přiložená fotografie je důkazem, že projekt se dětem líbil.

ZŠ Hluboká