Ale na provozu v ústecké Pražské ulici ve Vaňově se silné mrazy neprojevily. Pražská ulice nahrazuje pro řidiče nedokončený úsek dálnice D8 a tím okrajovou čtvrť Ústí nad Labem mimořádně silně zatěžuje.

Oběma směry ve všedních dnech projelo během každého dne Pražskou ulicí v průměru kolem 15 000 vozidel. V lednu ve všedních dnech denně projelo Pražskou ulicí ve směru na Prahu 6917 vozidel. V únoru, přes velké mrazy, počet aut jedoucích směrem na Prahu ve všedních dnech nepoklesl, projelo zde denně v průměru 6934 vozidel.

Směrem do SRN v lednu během pracovních dnů projelo Vaňovem 7787 vozidel denně a v únoru jen o něco méně 7344 aut. Obyvatelé Vaňova si všimli v únoru, že kamiony využívají silnice podél Labe na Pražské ulici ještě více než v předchozím období. Ubylo osobních automobilů , ale kamionovou dopravu mrazy neovlivnily.

Ani v únoru se z bočních ulic na Pražskou ulici ve Vaňově kvůli provozu nedostali řidiči v ranní špice až po dobu 10 minut. Mírný pokles v únoru zaznamenala měřící zařízení pouze během dne o víkendu: Ze 4033 v lednu na 3989 v únoru ve směru na Prahu. Od Lovosic směrem na Drážďany došlo k poklesu z lednových 4415 na 3981 průjezdů během víkendového dne v únoru.

Fakta vyplývají z údajů společnosti NTD group a.s., získaných v rámci měření četnosti průjezdu tras, které nahrazují nedostavěnou dálnici D8 na Ústecku. Za únor 2012 projelo ulicí Pražskou v ústecké čtvrti Vaňov na Lovosice na Prahu 164 899 vozidel. Ve směru na Drážďany projelo od Lovosic do Ústí 172 885 aut.