„Jeli jsme autobusem BusLine z Ústí. Řidič u Knínic zastavil, protože byla zablokovaná silnice, Nechal nás vystoupit a odjel. Měl jsem těžký batoh s nákupem a musel jsem až do Tisé pěšky. Nebylo to jednoduché, je mi šedesát sedm let. Někteří lidi šli do Libouchce, jiní ale byli až z Petrovic. Přitom auta v protisměru už projížděla. Snad se dalo udělat i něco jiného. Počkat, nebo jet po objížďce třeba přes Horní Libouchec. Řidič nám nevrátil ani jízdné," stěžoval si čtenář z Tisé.

Cestujícím se omlouvají

Ředitel společnosti BusLine Radek Chobot řekl, že se cestujícím omlouvá. Události na místě nemohla firma ovlivnit.

„Vzhledem ke skutečnosti z jakých příčin došlo k omezení provozu se jedná o vliv vyšší moci, který dopravce nemůže nikterak ovlivnit. Jedná se o zvláštní právní skutečnost, spočívající v mimořádné, nepředvídatelné, neodvratitelné a nezaviněné události, která způsobí škodu. Za tu ale nikdo obvykle neodpovídá, protože jde o okolnost zásadně vylučující odpovědnost," uvedl Radek Chobot.

Mohou vrátit část jízdného

Jak dodal, i když firma za situaci na silnici nemůže, cestující o peníze za jízdné nepřijdou. „Společnost BusLine nad rámec svých zákonných povinností tohoto pána může odškodnit vrácením části jízdného, pokud se osobně dostaví na středisko," vysvětlil ředitel Chobot. O zážitcích cetujících z havarovaného autobusu více v článku: Cestující se z převráceného autobusu dostali střechou

Na zasněžené kluzké silnici 1. března v 7.30 ráno naboural řidič osobního auta, který předjížděl další vůz do autobusu a utrpěným zraněním podlehl. Dalších čtrnáct lidí včetně cestujících z autobusu bylo zraněno. Byla to letošní čtvrtá smrtelná dopravní nehoda v kraji.

Silnice byla kvůli vyšetřování a likvidaci následků nehody uzavřena až do 13.30. Více o nehodě čtěte zde: Nehoda u Libouchce uzavřela na pět hodin silnici na Děčín. Jeden člověk zahynul