K události došlo po 13. hodině. "Došlo ke střetu osobního vozu s nezletilou chodkyní," potvrdil policejní mluvčí Daniel Vítek. Dodal, že jak k nehodě došlo a za jakých okolností, bude policie ještě vyšetřovat. 

Dvanáctiletá dívka naštěstí utrpěla pouze lehké zranění. "Pro zjištění, že nebyla zraněna vážněji, ji převezla sanitka s lékařem do traumacentra ústecké nemocnice," uvedl Prokop Voleník, mluvčí Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje. 

Podle svědků mělo být účastníkem nehody auto služby rozvážející jídlo. Jeden ze svědků se později na sociální síti svěřil, že dívce po kolizi zprvu pomáhal sám, zatímco ostatní lidé na ulici jen přihlíželi. 

"Chtěl bych říct, že po dnešní akci na Mírovém náměstí, kdy nikdo nebyl schopný pomoct malý holce, kterou srazilo auto, a byl jsem ochotný jenom já nezletilý, tak bych chtěl říct, že jste pěkný hyeny. Zamyslete se nad sebou, nikdo jste nezareagoval a nevolal sanitku, dokud jsem to asi 4x nezařval," napsal 16letý hoch.

Na jeho příspěvek reagovaly stovky lidí. "Velice mě mrzí, jak se lidi k situaci postavili. Jsi hrdina. Tobě to totiž přemýšlí a víš jak reagovat… Chválím tě. Snad holčina bude v pořádku a jednou se ti odmění," vzkázal mu jeden z Ústečanů.

"Od vás dobrá práce. To další mě nepřekvapuje. Většina radši dělá, že nic nevidí, v opačném případně vyndá mobil a natáčí," přidal se další.