Rekordmanem byl v Ústí n. L. nepříliš rozumný člověk, jenž 30. srpna 2013 ve 14.40 hod. se prohnal rychlostí 106 km/h křižovatkou Masarykova - Štefánikova ulice. Hříšníka zachytilo měřící zařízení společnosti NTD group.

Z toho je zřejmé, že kvůli nezodpovědným řidičům i tzv. bezpečné křižovatky, protože jsou mírněji zatížené, mohou být nebezpečné.

Například v Ústí n. L. na křižovatce Klíšské ulice - Panské ulice a vpravo navazujícího Špitálského náměstí bylo v červenci zaznamenáno při vjezdu do křižovatky v jednom případě 98 km/hod. a při výjezdu 80 km/hod.

Také na křižovatce Masarykova ulice a Štefánikova byl zaznamenán v červenci průjezd do křižovatky 93 km/ hod. a ven z křižovatky 91 km/ hod. V křižovatce Klíšské a Panské ulice například 12.5.2013 v 9.33 hod. zaznamenaly kamery radarem rekord „pouhých" 94 km/hod.

V prosinci sice nepadl rekord, přesto hned v první prosincový den ve večerní tmě riskoval řidič v 18.55 hod. ve středu města jízdu rychlostí 89 km/h na křižovatce ulic Klíšská - Panská - Špitálské náměstí.

Nezodpovědných řidičů se vyskytlo během prosince v centru Ústí n. L. ještě více, ale již při nižších rychlostech nejrychleji na křižovatce ulic Masarykova - Štefánikova, „jenom" 87 km/hod.