Běžná cesta autobusem MHD se pro cestující linky č. 15 v Ústí nad Labem změnila v pátek 18. května odpoledne v noční můru. V Přístavní ulici ho kolem 16. hodiny smetl kamion. "Kamion odbočoval směr kruháč pod Větruší a autobus jel rovně směr Vaňov. Kamion mu nedal přednost a narval to do něj," okomentovala na sociálnch sítích nehodu Naděžda Pokorná.

"Více než deset osob se lehce zranilo. U obou řidičů jsme na místě vyloučili přítomnost alkoholu," uvedla policejní mluvčí Alena Bartošová. Přesnou příčinu nehody policie prošetřuje.

Auto srazilo na všebořickém rondelu motorkáře

Nehoda si vyžádala přes deset lehce zraněných. Podle svědků se zdá, že viníkem nehody by mohl být řidič autobusu. „Měl oranžovou a pořád jel, místo aby zastavil. Kamioňák měl zelenou šipku, a tak jel,“ popisoval jeden z cestujících, který utrpěl tržnou ránu na ruce a skončil na pohotovosti ústecké Masarykovy nemocnice.

Řidič autobusu ústecké MHD na lince č. 15 také skončil na ošetření v nemocnici. Podle cestujících tvrdil, že kamion stále jel, ač neměl. Ředitel dopravního podniku města Ústí nad Labem Libor Turek vyjádřil nad nehodou politování. „Samozřejmě, velmi nás ta událost mrzí. Všem cestujícím se omlouvám za komplikace. Jestliže policejní vyšetřování prokáže vinu na straně našeho řidiče, vyvodíme z toho důsledky. Jinak samozřejmě má a bude mít naši podporu,“ dodal Turek.

Část domu popraskala a zhroutila se během stavebních prací ve Svádově.
FOTO: Roh domu nevydržel stavební práce a sesypal se