Na silnicích v Ústeckém kraji leží místy sníh, sjízdné jsou s opatrností. Nebezpečí námrazy hrozí ve vyšších polohách v Krušných horách. Vyplývá to z dopravních informací. Policisté řeší v regionu několik nehod.

Ve Starých Křečanech na Děčínsku osobní auto narazilo do domu. V Děčíně se srazilo osobní a nákladní auto v ulici Saská, která byla neprůjezdná. V Luční ulici v Rumburku je neprůjezdná silnice, tvoří se kolony. Ulice U nemocnice ve stejném městě je zablokovaná asi deseti auty.  V České Kamenici, konkrétně v Pražské ulici na silnici I/13, kolabuje po osmé hodině doprava. Podle informací policie tam provoz kvůli zasněžené nesjízdné vozovce blokují kamiony.

Život v Jakutsku není jednoduchý. Jde o nejchladnější město na světě. V současnosti zde dosahují teplot až minus 50 stupňů Celsia.
Jak se žije v minus 50 stupních? Procházka na lehko vás v Jakutsku může zabít

Na Teplicku byly v půl deváté ráno aktuálně nahlášené dvě nehody. V Bílině na Pražském předměstí řešila policie střet dvou osobních aut a u Kladrub skončila dodávka v příkopu. 

Dálnice D8 a silnice I. třídy jsou po chemickém ošetření mokré. Aktuálně je neprůjezdný pravý jízdní pruh u Řehlovic. Na sociální síti facebook pak řidiči informovali i o problémech se sjízdností "Šébru", silnice mezi Svorem na Českolipsku a Dolním Podlužím na Děčínsku.

V půl desáté dopoledne začalo vyprošťování autobusu v ulici Na Samotě v Krásné Lípě. Silnice 263 je uzavřená. Odhad policie počítá s tím, že doprava se tam obnoví ještě před polednem. 

Sníh je také na silnicích III. třídy a leží i na chodnících. Viditelnost je vlivem srážek snížená.

Vyprošťovací práce uzavřely po poledni silnici 25854 u hotelu Bellevue u Jetřichovic na Děčínsku. Zapadly tam autobus i odtahová služba, která přijela na pomoc. Na místo byl povolán sypač.

Teploty se ráno pohybovaly od minus dvou do plus dvou stupňů Celsia.

Meteorologové informovali, že má sněžení během dne ustávat, nejdéle má však sněžit na severu, hlavně na horách. "Podle radarových odhadů i srážkoměrných měření se vyskytuje silné sněžení a mohlo napadnout víc než tři centimetry mokrého sněhu za jednu hodinu nebo víc než šest centimetrů za tři hodiny. Intenzita sněžení postupně zeslábne," uvedl pro ČTK Český hydrometeorologický ústav.