Jedním z přítomných byl i kamarád zraněného, Střekovan Luboš Bucek, se kterým kácel pro známého stromy okolo potoka. „Kamarád má papíry na motorovou pilu a kácení ve výškách. Řezal jako obvykle, ale buď byla pila moc krátká, nebo to podřezal i ze stran, ze kterých neměl. I když jsem já i další známý tahali strom přes lano, nespadl, jak jsme chtěli. Když se zlomil spodní kmen, nejtlustší část stromu se špatně zhoupla. Kamarád nestačil uskočit a zavalilo ho to,“ líčí Bucek dramatickou událost.

Muž skončil uvězněný pod kmenem stromu. Motorová pila mezitím spadla do potoka. „Jelikož jsem dřív dělal zdravotníka, vím, že měl propíchnutou plíci, zlomená žebra a možná i nějaké poranění páteře. Kvůli plíci hrálo velkou roli, abychom ho dostali ven co nejdříve. Vytáhnout nešel, takže jsme řezali, co to šlo, mezitím přiběhli na pomoc i soused a záchranáři,“ popisuje další sled událostí přítel zraněného. Následně na místo dorazily tři jednotky hasičů.

Přepadení zlatnictví v Krupské ulici a uzávěrka centra města.
Policie uzavřela teplickou Krupskou ulici. Lupiči tam přepadli zlatnictví

„Hasiči člověka vyprostili a předali zdravotnické záchranné službě,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan. Zdravotníci následně muže resuscitovali. „Položili na něj deku a připravili chránič pro vrtulník. Ten ho transportoval do ústecké nemocnice,“ doplňuje Bucek.

To potvrzuje i mluvčí záchranářů Prokop Voleník. „Muž utrpěl velmi vážná zranění,“ podotkl. V současné chvíli je muž stabilizovaný na traumacentru v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem.

Anna Himmelová