„Šest zraněných jsme transportovali do ústecké nemocnice, dva do litoměřické. Všichni mají lehká, či středně těžká zranění,“ potvrdil mluvčí ústecké záchranné služby Prokop Voleník.

Na místě jsou dopravní policisté. „Vyšetřují příčiny nehody a usměrňují provoz. Průjezd křižovatkou je možný se zvýšenou opatrností,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Oba vozy hromadné dopravy do sebe vrazily v pondělí dopoledne krátce po čtvrt na deset. „Hasiči pomohli zdravotnické záchranné službě naložit jednoho vážněji zraněného člověka do sanitky a odstranili vyteklé provozní kapaliny z havarovaných vozů,“ dodal mluvčí ústeckých hasičů Lukáš Marvan.

Trmice. Ilustrační foto
Chcete se stěhovat do Trmic? Zapomeňte na doplatek na bydlení!

Podle dopravního experta ústeckého BESIP patří křižovatka k těm nebezpečnějším a nepřehledným. „Je tam zdánlivě nelogické dopravní značení. Když jedete od chemičky, jste na hlavní. Ovšem v opačném směru musíte dát přednost těm, kdo jedou ke Globusu. Roky se hovoří o tom, že tu vznikne kruhová křižovatka, ale bohužel tu doposud není a to je špatně,“ upozornil.

Jak potvrdila jeho mluvčí Jana Dvořáková, oba busy patří ústeckému dopravního podniku. „Řidiči by dle našich informací měli být v pořádku. K příčinám nehody nemohu více sdělit, zatím neskončilo policejní vyšetřování,“ dodala.

Letos je to už druhá vážnější nehoda, ve které hrál roli vůz ústeckého dopravního podniku. Nedávno skončilo vyšetřování květnové srážky autobusu s nákladním automobilem na křižovatce Pražská pod Větruší. To prokázalo vinu řidiče MHD.

Veřejná ochránkyně práv Anna Šabatová.
Ombudsmanka: Děti s matkou v garáži? Na vině je nedostatek sociálních bytů