Na půdě Odolena Vody si ve dvou přípravných zápasech připsali skóre osmi vyhraných setů. „Chybičky tam byly, ale už je to lepší,“ nechal se slyšet lodivod ústecké bárky Miroslav Malán.

V dopoledním programu nechal trenér Ústí odpočívat Milana Moníka, naopak důvěru na smeči dostal Miroslav Mooz. „Domácí nebyli kompletní a projevila se jejich nesehranost. Celkově jsme byli lepší, doufám, že nám to vydrží do sezony a budeme zdraví,“ přeje si Malán.

Sestava s Dvořákem na nahrávce neztratila jediný set a v poklidu si dokráčela pro výhru. „Odpoledne jsme museli improvizovat. Lukáš Dvořák se nešťastně srazil se spoluhráčem Martinem Machem a na jeho místo musel dočasně přijít Milan Bican. Menší obtíže měl i Milan Moník s kolenem,“ vylíčil strasti se zdravotním stavem hráčů kouč.

Ani to nezabránilo Severočechům, aby zopakovali dopolední výsledek a znovu si připsali výhru v poměru 4:0 na sety. „Spokojený jsem byl s Filipem Kramárem na univerzálu, fungovala nám osa nahrávač s univerzálem. Naopak drhne spolupráce nahrávače se středovými hráči,“ prohlásil Malán.
Před startem soutěže už nečeká ústecké hráče žádné střetnutí, představí se až v prvním kole extraligy 24. září v Havířově.

Dopolední zápas: Odolena Voda – SKV Ústí 0:4. Sestava Ústí: Mooz, F. Nesvačil, Alfonso, Mach, Kramár, Dvořák – Kořínek. Střídali: Bican, Pěkný.
Odpolední zápas: Odolena Voda – SKV Ústí 0:4. Sestava Ústí: Moník, F. Nesvačil, Mach, Jůna, Kramár, Dvořák – Kopáček. Střídali: Bican, Pěkný.