Družina kouče Miroslava Malána dle předpokladů v domácím prostředí nestačila na obhájce loňského prvenství z Českých Budějovic a za 83 minut prohrála 0:3 na sety.

„Po začátku, kdy jsme působili ustrašeným dojmem a prohrávali až 3:13, jsme se herně zvedli, začali hrát a se soupeřem se tahali o každý míč. V závěru už to byl docela dobrý volejbal,“ nechal se po utkání slyšet ústecký trenér Miroslav Malán.

Jeho hráči nezachytili vstup do zápasu a brzy prohrávali o hrozivých deset bodů. V koncovce setu sice náskok soupeře stáhli, přesto první dějství ztratili v poměru 20:25. Druhá část zápasu byla o poznání vyrovnanější, oba soupeři se prali o každý bod a Ústí se dokonce dostalo do vedení 16:15, to ale vzápětí ztratilo a Českobudějovičtí sadu v koncovce vyhráli (25:22).

Třetí část zápasu pak diváky v ústeckém Sluneta Sportcentru doslova zdvihala ze sedadel. Severočeši drželi s obhájcem titulu krok a v závěru se dostali do vedení 24:22. Nabídnuté setboly ale nevyužili a sadu nakonec prohráli po obrovském boji 29:31.

„Ústí odehrálo typický zápas. Přesto, že se jim na začátku nedařilo, bylo jasné, že se zvednou a do zápasu se vrátí. Od poloviny druhého setu začali bojovat, nám se přestalo dařit a nakonec z toho bylo ještě drama,“ pochválil výkon domácího týmu exústecký nahrávač Filip Habr.

A co o výhře hostujícího celku rozhodlo? „Samozřejmě se projevila kvalita na straně soupeře. My jsme navíc vždy udělali několik chybiček, které nás stály hodně sil,“ litoval po utkání kouč Malán a na závěr dodal: „Prohráli jsme 0:3, což mě mrzí. Alespoň jeden set jsme uhrát mohli.“

Další utkání odehrají ústečtí volejbalisté v sobotu od 18 hodin, kdy se představí na palubovce ČZU Praha.

SKV Ústí n. L. – České Budějovice 0:3 (20:25, 22:25, 29:31). Rozhodčí: Němeček, Meruna. Čas: 83 minut. Diváci: 450.

Sestava SKV Ústí: Dvořák, Alfonso, Jůna, Mooz, Moník, Kramár, Kopáček (libero). Střídali: Kořínek, Procházka, Bican. Trenér: Malán.

Zpracovali Pavel Přibyl a Jiří Šlaj