Právě v 7. kole Mattoni Národní basketbalové ligy si hráči ústecké Slunety připsali po třech porážkách v řadě druhé vítězství v nejvyšši soutěži, když nečekaně hladce a po skvělém výkonu porazili v domácím prostředí favorizovanou NH Ostrava 90:66.

Hosté utrpěli teprve třetí porážku v soutěži, avšak tentokrát neměli na severu Čech žádnou šanci. V utkání vedli jednou jedinkrát – a to hned v úvodu 2:0 – ale jinak se hrálo podle ústeckých not.

Ústí vyhrálo první čtvrtinu 27:11, ve druhé náskok ještě navýšilo, proto byl rozhodující náskok na světě už v poločasové přestávce – 50:26. Sluneta hrála doslova úžasně, Ostrava byla bezradná.

„Odehráli jsme dobré utkání, tým předvedl, čeho je schopen, s jakým nasazením a koncentrací umí hrát. Po taktické stránce jsme dobře volili střely. Za vítězství jsem obrovsky rád a věřím, že v takovém tempu a s takovým nasazením budeme pokračovat a vybojujeme další skalpy,“ řekl šťastný Roman Bednář, trenér BK Sluneta Ústí nad Labem s tím, že základ úspěchu položil jeho tým výborným výkonem v první půli.

„Chtěl bych domácím pogratulovat k vítězství, za to my jsme odehráli katastrofální zápas s tím, že nám nevycházelo nic v obraně ani útoku. Ústí nás přehrálo a zvítězilo zaslouženě,“ řekl kouč Ostravy Dušan Medvecký.

NBL, 7. kolo

BK Sluneta Ústí – NH Ostrava 90:66 (27:11, 23:15, 19:18, 21:22).

Nejvíce bodů: McFaden 21, Longmire 20, Tyrna 15, Fohler 10, Bažant 8 - Inge, Manousos a Luettgerodt 11. Doskoky: 33:28. Fauly: 17:16. Diváků: 500.

Zpracovali Jiří Šlaj a Vlastimil Novotný