První dva sety byl vítězný tým lepší, ve třetí sadě se dostali na koně hosté, avšak v koncovce čtvtého dějství se štěstí opět přiklonila na domácí stranu.

"První dva sety jsme udělali strašně moc chyb, podle představ nám nevycházel servis a na domácí jsme nestačili. Od třetího setu se karta obrátila, chyby začali dělat domácí a utkání se vyrovnalo. Rozhodla koncovka čtvrtého setu, ve které byli domácí drzejší v útoku. Škoda, sahali jsme minimálně po bodu," prohlásil pro svazový web Miroslav Malán, trenér SKV Ústí nad Labem.

„Zápas se mi nelíbil, byl divný. Je tady strašná zima, v takové se snad ani nedá hrát,“ obul se Malán do domácích.

„Ať si vykládá, co chce. Překvapujeme mě, že si stěžuje zrovna Ústí, kde není vůbec vidět na balony. A co je lepší?“ položil zlínský kouč Roman Macek řečnickou otázku. Poté vysvětlil i důvody nesnází. „Přes noc i den klesly teploty o deset stupňů, nešlo zareagovat. Podmínky ale byly přesně podle regulí,“ podotkl zlínský trenér.

Daleko více mu vadila chyba druhého sudího Antušáka ve čtvrté sadě. „Je mi líto platit za čtyři rozhodčí, když jeden druhého ignoruje. Byl tam evidentně tečovaný balon a každý volejbalista ví, že ho může vidět jen lajnový ze zadu a ne rozhodčí, který stojí pod kůlem. Hosté se dostali lacino do čtyřbodového trháku, ale nezlomilo nás to,“ cenil si Macek.

Zlín - Ústí n.L. 3:1

Sety: 17, 20, –14, 23).
Rozhodčí: Blažek, Antušák. Čas: 96 minut. Diváci: 350. Nejvíce bodů: Kostoláni 18, Čajan 15, Čechmánek 10 - Kramar 13, M. Mach 10.

SKV Ústí n. L.: Dvořák, Moník, Alfonso, Kramár, Mooz, Mach, libero Kopáček– Bican, Nesvačil, Kořínek.

Zpracovali Vlastimil Novotný a Petr Fojtík