Před startem letošní sezony seděli hrobníkovi na lopatě. Ústeckým hokejbalistům hrozil zánik na extraligové mapě, ten se ale nakonec nekonal a Severočeši jsou dál postrachem soupeřů. Naposledy si doma vyšlápli na Karvinou (2:0) a Třinec (6:0), v tabulce se posunuli už na 3. příčku a dál mohou snít sen o obhajobě stříbrných medailí z loňského ročníku soutěže. „Všichni jsme si podzimní část užili. Když je mužstvo na vítězné vlně, tak se to projeví na psychice hráčů i na vzájemném respektu,“ říká trenér Elby Patrik Cerman.

Není trochu paradox, že vám před sezonou hrozil krach a teď znovu bojujete o nejvyšší mety?
Je to přesně tak. Byli jsme skoro před krachem extraligy. Naštěstí jsme ve chvíli, kdy se k tomu postavili čelem naši partneři i orgány města a kraje, získali tolik prostředků, že jsme mohli s klidem vstoupit do soutěže a soustředit se jen na hokejbal. Organizačně i po sportovní stránce je nyní klub stabilizovaný a to se na výsledcích jen potvrdilo.

Podzimní část soutěže jste zakončili domácími výhrami nad Karvinou a Třincem. V obou duelech jste navíc udrželi čisté konto…
Nejde jen o ty dva zápasy. Držíme si šňůru šesti vítězných duelů v řadě a v posledních osmi zápasech jsme inkasovali jen osm branek, což je opravdu vynikající bilance. S tou se v podstatě nedá prohrát.

V tabulce jste se posunuli na třetí místo. Panuje s umístěním spokojenost?
Maximální. To jsme ani neočekávali. V dohrávce posledního kola mezi Hradcem a Pardubicemi budeme fandit hostům, aby vyhráli na nájezdy a my se tak udrželi na tom třetím místě.