Závodník ústecké Chemičky potvrdil na tratích 50 a 100 metrů prsa roli favorita a zdá se, že náročné reprezentační soustředění, které nedávno absolvoval v Bulharsku, splnilo svůj účel.

Petře, na Velké ceně Brna jste si doplaval pro dvě prvenství. Jste spokojený se svými výkony?
Časy byly obstojné, v případě padesátky dokonce lepší než v loňském roce. Na výkonech se podepsala únava z vysokohorského soustředění, o to víc mě časy překvapily. Jsou příslibem pro nadcházející mistrovství Evropy.

Co říkáte na organizaci Velké ceny? Fungovalo vše, jak mělo?
Velkou cenu Brna považuji za nejelitnější tuzemský závod, při kterém je vždy úžasná atmosféra. Byl jsem zde již počtvrté v řadě a pokaždé se mi povedlo zvítězit na tratích 50 metrů i 100 metrů, za což jsem velice rád.

Na předchozích závodech v Jihlavě se vám ale nezadařilo dle představ, bylo to tím, že jste do nich šel z plného tréninku?
Závody v Jihlavě byly velice únavné. Po třech týdnech soustředění jsem s koučem ani neočekával dobré výsledky, tím méně pak výborné.

Prozradíte čtenářům, jak probíhalo reprezentační soustředění v Bulharsku a co bylo jeho hlavní náplní?
Soustředění v Bulharsku bylo velice náročné, jak fyzicky, tak psychicky. Naplavali jsme celkem 237,2 kilometrů, což je zatím nejvíce v mojí kariéře. Celé soustředění bylo motivované objemově, trénink byl výhradně plavecký.

Jaké zázemí čekalo na reprezentační výběr v Bulharsku?
Zázemí bylo velice zajímavé. Středisko se nacházelo v úplné pustině Belmekenského parku. Nejbližší vesnice byla od centra 49 kilometrů hustým lesem. Celou atmosféru jako by vystihovala scéna s filmu Rocky 4 při přípravě v Rusku (smích).

Prozradíte, co vás čeká v následujících týdnech?
Nyní se připravujeme na mistrovství Evropy v krátkém bazénu, kde by měla moje zimní sezona vrcholit. Udělám vše pro to, abych zopakoval loňský úspěch z šampionátu v Eindhovenu, letos to bude ale těžké.