Na palubovce obhájce mistrovského titulu z Nymburka předvedli nebojácný výkon a soupeře řádně potrápili. Přesto nakonec prohráli 71:92. „Výsledek ale neodpovídá průběhu zápasu, ještě pět minut před koncem jsme prohrávali o osm bodů,“ říká pivot Slunety Tomáš Hrubý.

V Nymburce jste dle předpokladů prohráli, za předvedený výkon se ale jistě nemusíte stydět…
Já to hodnotím pozitivně. Před zápasem jsem říkal, že se do Nymburka nejezdí vyhrávat a to se i potvrdilo. Byli jsme ale důstojným soupeřem, postavili jsme se jim a 35 minut jsme s nimi dokázali držet krok. Na konci nám to trochu uniklo, což nás mrzí.

Co podle vás nakonec rozhodlo o vítězství domácího týmu?
Určitě větší zkušenost soupeře. Když proti týmu, jako je Nymburk, ztratíte na třicet vteřin pozornost, soupeř vás hned potrestá. Nymburk v závěru bohužel trestal každou naši chybu.

Uvědomovali jste si během utkání, že hrajete proti nejlepšímu klubu v České republice?
Určitě, každý vnímal, že hrajeme proti nejlepším českým hráčům a výborným Američanům. My jsme se z toho ale neposadili na zadek a trpělivě jsme hráli svojí hru. Sice jsme nakonec prohráli, ale nemáme se za co stydět.

Může vám takový zápas pomoci psychicky i do dalších bojů?
Stoprocentně. Díky takovým zápasům se stáváme psychicky odolnějšími a víme, že s každým soupeřem do toho můžeme jít po hlavě. Tyhle zápasy nás posouvají dopředu a doufám, že to dokážeme už v neděli v domácím utkání s Prostějovem.