Zatímco hráčky Spartaku urvaly dvě výhry v derby s Děčínem, tým Stadionu doma dvakrát prohrál s Mělníkem.

V minulém kole hráčky Stadionu neodcestovaly k zápasům na půdu Chodova a to se evidentně nelíbilo trenérovi Zdeňku Vlkovi, který před zápasy ohlásil odchod z klubu. Po dvou kontumacích už je ale zase zpátky v týmu. „Rozhodl jsem se vrátit, chci holkám pomoci. Jestli to bylo správné rozhodnutí, ukáže až čas,“ nechal se slyšet Vlk.

Ani se staronovým koučem se ale nováčkovi soutěže, který se v poslední době utápí ve výsledkové krizi, nedařilo. Hráčky Stadionu v domácím azylu v Chabařovicích podlehly Mělníku dvakrát 1:3.

„Holky makaly a chtěly vyhrát, na soupeře to ale bohužel nestačilo. Soupeřky byly lepší především v útoku. My jsme naopak nemohli složit míč. Měli jsme ale trochu i smůlu, v rozhodujících setech jsme nezvládli koncovky,“ litoval kouč Stadionu.

Jeho tým je tak dál na poslední příčce tabulky. „Už jsme si řekli, že hlavní je hrát pro radost, aby se hráčky nestresovaly. Buď se nám záchrana povede nebo nepovede,“ dodal na závěr kouč.

To volejbalistky ústeckého Spartaku řeší opačné „starosti“. Po výhrách v derby nad Děčínem drží druhou příčku v tabulce. „První set se nám ale nevydařil, měly jsme problémy s podáním soupeřek, nepodařilo se nám pořádně přihrát. Soupeřky mají specifické podání, které dlouho letí a rychle padá k zemi,“ přiznala obtíže z úvodu zápasu hrající trenérka Spartaku Ústí Marcela Bromová.

Po výměně stran přišla výrazná změna a Spartak se nadechl k parádnímu obratu. „Základem byl náš příjem, od té chvíle jsme mohly hrát naší dynamickou hru, začaly jsme soupeřky přehrávat a dominovaly ve všech činnostech,“ radovala se Bromová.

Odveta už takovou podívanou nepřinesla, k vidění byla spíše přetahovaná o každý míč a vítězství ve zkrácené hře pro domácí Spartak.

2. liga žen:

Spartak Ústí – Děčín 3:1
(-21, 11, 14, 15) a 3:2 (20, –21, –19, 16, 12). Spartak Ústí: Bromová, Kubánková, Ryšková, Výborná, Bláhová, Makovská, Černá, Lukšíková, Kadlecová, Pánková.

Stadion Ústí – Mělník 1:3 (-19, 18, –14, –23) a 1:3 (18, –13, –21, –23). Stadion Ústí: Rampousková, Běhalová, Votroubková, Davidová, Martykánová, Ševcovicová, Kapičková, Millerová, Stehlíková, Jeriová.

Zpracoval Pavel Přibyl a Jiří Šlaj