Na nejlepší basketbalové týmy z tuzemska a jejich zahraniční hvězdy se mohou těšit fanoušci ve třech městech v regionu. V Děčíně, Ústí a Varnsdorfu ve čtvrtek vypukne čtvrtfinálovými zápasy Final 8 Českého poháru!

Turnaje se zúčastní šest elitních klubů z Mattonky Nymburk, Prostějov, Pardubice, Děčín, Kolín a USK Praha plus další zástupce nejvyšší soutěže Ústí, které obdrželo divokou kartu, a prvoligový Jindřichův Hradec, jenž ovládl základní část poháru.

Vysoké ambice má děčínská parta, která ve čtvrtečním čtvrtfinále narazí od 18.00 na jindřichohradecké Lions. V domácím prostředí se favorit pokusí vylepšit loňské třetí místo. „Jedná se o první vrchol sezony. Los se zdá být příznivý a pochopitelně bychom toho chtěli využít. I když turnajová forma je trochu něco jiného než ligová soutěž, tak loňská bronzová medaile by mohla být překonána,“ nechal se slyšet kouč Děčína Pavel Budínský.

Soupeře z nejtěžších přiřkl los Ústí, které ve čtvrtek nastoupí před vlastním publikem proti obhájci trofeje z Nymburku. „Naše šance na postup nejsou velké. Kdyby se nám podařilo Nymburk porazit, bylo by to obrovské překvapení. Pokusíme se podat co nejlepší výkon a pokud možno potěšit naše fanoušky,“ řekl trenér Slunety Roman Bednář. Utkání začíná ve 20.00, od 17.30 se v Ústí utkají Pardubice s USK.

V rámci propagace basketbalu mimo ligová města zavítá pohár do Varnsdorfu, kde se ve čtvrtek od 18.00 odehraje čtvrtfinále mezi Prostějovem a Kolínem. Vítěz se pak přesune na páteční semifinále do Děčína. Tam budou čtyři nejlepší týmy bojovat v sobotu o medaile.

Na pohár lze zakoupit třídenní vstupenka v hodnotě 100 Kč, která je slosovatelná o tablet Samsung Galaxy.

Čtvrtfinále, čtvrtek:
17.30 v Ústí: Pardubice – USK.
20.00 v Ústí: Ústí – Nymburk.
18.00 v Děčíně: Děčín – Jindřichův Hradec.
18.00 ve Varnsdorfu: Prostějov – Kolín.

Semifinále, pátek:
18.00 v Ústí: vítězové ústeckých čtvrtfinálových zápasů.
18.00 v Děčíně: vítěz děčínského čtvrtfinále proti vítězovi varnsdorfského čtvrtfinále.

O medaile, v sobotu v Děčíně:

15.00: utkání o 3. místo.
18.00: finále.