Sluneta však obhájci trofeje cestu za postupem nečekaně ztížila. „Dobrých pětatřicet minut jsme dokázali s Nymburkem držet krok. Trošku nám to uteklo na začátku druhého poločasu. Nymburk to ale rozhodně neměl lehké,“ řekl na oficiálním webu basketbalové federace trenér Ústí Roman Bednář.

„Chtěli jsme hrát a dostat je do situace, kde se nebudou cítit dobře, a kde budou muset dokázat, že jsou ten lepší tým, a ne že jim to dáme zadarmo. Myslím si, že se nám velkou část utkání dařilo a za to bych chtěl poděkovat všem hráčům nejen na hřišti, ale i na lavičce, protože jsme ukázali, že máme nějakou sílu,“ děkoval kouč.

Bednář věří, že slušný výkon proti mistrovi přenesou jeho hráči do ligových zápasů. „Doufám, že tohle bude dobrý impuls pro nás ve skupině A2, protože tam jsme zatím takoví matní. S pohárovým výkonem ale můžeme být spokojení.“

V pátečním semifinále na sebe narazí Děčín s Prostějovem a Nymburk s USK. V sobotu od 15 hodin je na programu utkání o třetí místo, finále vypukne v 18.00. Oba zápasy se hrají v Děčíně.