Začátek zápasu se více vydařil hostujícím hráčkám a v osmé minutě vedly 3:1. To bylo však v prvním poločase naposledy, kdy byly ve vedení. V další minutě již bylo skóre vyrovnané a od 14. minuty si až do konce poločasu udržovaly ústecké házenkářky dvougólový náskok. Při odchodu do kabin byl stav 13:11 pro Ústí.

Po návratu na hřiště se však karta obrátila a ve druhém poločase to naopak byly domácí hráčky, které celých třicet minut musely dotahovat. Ve 38. minutě již Ústečanky prohrávaly o tři branky, ovšem nesložily zbraně, bojovaly až do konce a nakonec 30 sekund před koncem měla ještě šanci z rychlého útoku skórovat mladičká Srpová a přetáhnout tak vítězství na domácí stranu. Srpová však neuspěla a týmy se tak o body rozdělily.

„Začátek druhého poločasu se nám bohužel, stejně jako začátek prvního, nepovedl a to rozhodlo o tom, že doma nezůstaly oba body. Ale myslím si, že remíza je vzhledem k průběhu spravedlivá. Nám vyšel mnohem lépe první poločas a soupeři zase ten druhý,“ říká trenérka domácích Hana Šimková a pokračuje:

„Udělaly jsme v zápase mnoho technických chyb a nefungovala nám obrana. To soupeř trestal průniky, které končily vstřelenou brankou, či sedmimetrovým hodem, kterých proti nám bylo nařízeno devět a všechny byly proměněny. V druhém poločase změnil soupeř obranný systém a naše hráčky nebyly schopné najít na něj zbraň. Ale je to pro nás poučení, na co se musíme do budoucna při trénincích soustředit a co je třeba vypilovat,“ míní Šimková.

K dalšímu zápasu pojedou hráčky Spartaku na palubovku k současnému lídrovi soutěže, ale Sokol Vršovice má na kontě o utkání více než Spartak a Strakonice. Střetnutí se hraje 17. března od 11 hodin. Tento víkend má Spartak volno, jelikož tým Pardubic se ze soutěže odhlásil.

Spartak Ústí nad Labem – ČZ HBC Strakonice 21:21 (13:11). Spartak: Sasková, Kalvachová, Janečková 8/1, Antolíková, Tušlová, Křivanová, Bázlerová 6/1, Šidlíková 3, Srpová 4, Svobodová. Za Strakonice nejvíce Fundová 9/5, Řezáčová 3/1, Mozolíková 1. Rozhodčí: Melka a Studecký. Branky ze sedmiček: 2:9. Diváci: 40.