Na Grand Prix Ústí bude domácí boxer Zdeněk Chládek útočit už na páté vítězství v řadě. V cestě mu však tentokrát bude stát i kubánská překážka. To ale Chládka nezastraší. „Pokusím se obhájit vítězství. Pokud narazím na Kubánce, bát se nebudu,“ tvrdí sebevědomě Chládek před Velkou cenou, která startuje 21. března a bude generálkou na dubnovou olympijskou kvalifikaci.

Jak moc ovlivní vaše šance na obhajobu titulu fakt, že na turnaji letos bude i Kuba?
Těžší to bude, to je jasné, ale mé vyhlídky to nemění. Vítězství budu chtít obhájit, pokusím se o to. Že jsou tady Kubánci, je super už jen kvůli tomu, že s nimi můžeme spárovat. Zlepší mi to přípravu na olympijskou kvalifikaci, která bude zanedlouho.

Ve vaší váze do 64 kg je i kubánský vicemistr světa Roniel Sotolongo Iglesia…
Vím, že byl úspěšný. Ale já soupeře nestuduju, je mi jedno, co dokázal. Kdybych se s ním měl potkat, tak se nebudu bát, určitě do toho půjdu naplno. Nebudou to ale jen Kubánci, je před olympiádou a všechny státy pošlou nejsilnější výpravu. Na mistrovství světa boxuji se všemi a je mi jedno, jestli proti mně stojí Kubánec, Rusák, Ital nebo Chorvat. Prostě do toho půjdu naplno a nebudu se toho bát.

Jak jste připravený? Cítíte formu?
Připravuji se od ledna. Jezdím do Německa boxovat Bundesligu, takže i zápasů jsem měl dost. Chodím i na hokejové tréninky. Myslím si, že jsem připravený.

Kubánci se připravují v Ústí už od konce února. Co vám dává trénink s nimi?
Je to i o taktice, je to jiný styl boxu. Světová špička už se ale hodně vyrovnala a už tam není extrémní rozdíl. Jsou to takoví ti tanečníci, co si drží boxera od těla, což by mně ale mělo vyhovovat. Takový styl mi může sedět, uvidíme, jak se mi povede zkracovat vzdálenost.

Kubánci přitáhnou do hlediště plno lidí. Atmosféra bude skvělá.
Je super, když přijde hodně fanoušků a slyšíte, jak skandují vaše jméno. To vás žene dopředu.