Horší start trenérské kariéry snad ani nemohl zažít. Antonín Pištěcký, nový kouč basketbalistů Ústí, musel skousnout těžký debakl o 33 bodů v Opavě.

A aby toho nebylo málo, před prvním zápasem se mu rozložil tým. Jeden z loňských tahounů Abercrombie se šprajcnul, a i když má platnou smlouvu, najednou se rozhodl, že se do Ústí nevrátí. U posily s jamajskými kořeny McDonalda se zase nestihly vyřídit administrativní formality. V sedmi lidech tak Pandy nemohly Slezanům vzdorovat. „Příšerný," bědoval Pištěcký.

Debakl 60:93, to je pořádně studená sprcha na úvod, co?
Studená sprcha to tedy byla… Nemá ale cenu se na nic vymlouvat, takový vstup do sezony se nedá obhajovat. Odehráli jsme zkrátka velmi špatné utkání.

Citelně vám chyběli pivoti Abercrombie a McDonald…
Začalo se to kupit už během přípravy, kdy za jistých okolností skončil Jiříček. Do toho nepřijel Abercrombie, který má platnou smlouvu. U přestupu McDonalda jsou administrativní problémy, kdy jsme z Kanady ještě nedostali výstupní list. Do toho se stále léčí po operaci zad pivot Šteffel, který snad během října naskočí.

Věříte, že Abercrombie ještě dorazí, nebo s ním už nepočítáte?
Rozebírat Coryho, to by byl článek na dvě strany. Od začátku měl problém s vízem, a když ho dostal, tak jsme čekali, že přiletí. Jenže nám řekl, že z osobních důvodů chce zůstat ve Finsku, kde žije se svou přítelkyní. My jsme to respektovali, ale bohužel nám to oznámil týden před sezonou, takže jsme neměli čas najít náhradu, kterou stále sháníme. Nemá cenu zacházet do detailů, které nejsou moc pro veřejnost. Za svou profesionální kariéru si nepamatuji tak kuriózní situaci. Momentálně s ním nepočítáme, ale po těch třech měsících zkušeností, co s Corym komunikuji, tak nikdy neříkej nikdy.

V pondělí dorazil křídelník Luka Igrutinovič, který hrál za Ostravu (průměr 18 bodů).
Doufám, že nastoupí už ve středu proti Svitavám a pomůže nám z nelehké situace. Manažer intenzivně pracuje i na vyřízení přestupu McDonalda, tak doufám, že se to do středy podaří. Nyní jsme jen na dvou pivotech a to není ideální.

V Opavě se dobře uvedl Smith, který nasázel 19 bodů…
Je to kluk, kterého jsme vytáhli z univerzity. Jeho výkon pro mě není překvapivý, protože jako jediný z cizinců přiletěl už během prvních týdnů přípravy. Je to chytrý kluk se slušnou střelou a bude patřit mezi bodové lídry týmu.

Jak se těšíte na středeční domácí premiéru? Nebojíte se, že to skončí ostudou jako v Opavě?
Takhle špatně už zahrát ani nejde. Věřím, že se kluci budou chtít ukázat a fanoušci je vyhecují. Nic než vítězství nebereme.