Severočeši do něj vstoupí v sobotu v Hradci Králové a při pohledu na jejich soupisku je jasné, že tým nemá za cíl jen obhajobu historického třetího místa z loňska!

CHTĚJÍ POSTOUPIT DO BARÁŽE

„Je to tak, máme určitý dlouhodobý plán. Letos jsme přivedli hodně zvučných jmen, naším cílem je dostat se do baráže o extraligu,“ prozradil předseda AC Ústí Miroslav Vachuta.

Jeho družstvo před startem sezony opravdu mocně posilovalo. Soupisku doplnil například jeden z nejlepších českých koulařů Martin Stašek s osobním rekordem 20,98 metru či Tomáš Kozák z Litomyšle, bronzový muž z halového šampionátu v Ostravě, který má osobák přes devatenáct metrů.

1. LIGA DRUŽSTEV13.5. Hradec Králové
3.6. Nové Město n. M.
1.7. Kolín
26.8. Jablonec n. N.

Soupeři AC Ústí: Nové Město n. Metují, Hradec Králové, Sparta Praha, Slovan Liberec, LIAZ Jablonec, Kolín, Moravská Třebová (nováček).

Systém soutěže: První dvě družstva postoupí do baráže o extraligu, poslední dvě budou bojovat v baráži o udržení.

„Na soupisce máme šest kvalitních koulařů, jestli se někde sejdeme, tak z nás soupeři budou mít radost,“ usmívá se Vachuta, který družstvu v první lize sám vypomáhá právě ve vrhu koulí či hodu diskem.

Další ústeckou posilou před startem sezony je sprinter Pavel Benda z Mostu (osobní rekord 10,54), který má ve sbírce stříbro z mistrovství ČR. „Skvělou zprávou je návrat Honzy Murína. Odchovanec Děčína loni závodil za extraligovou Slavii. Před dvěma lety byl hlavní hvězdou našeho družstva a stále drží všechny bodové rekordy,“ prozradil předseda.

Druhým velkým jménem na střední tratě je stříbrný medailista z MČR 2015 na 1500 metrů Ondřej Chour. Oba by měli patřit mezi tahouny Ústí.

ŘADA ZAHRANIČNÍCH POSIL

„Na soupisce máme také šest zahraničních závodníků, ale v jednom kole může nastoupit jen dvojice cizinců. Již prověřené bratry Hazery z Libanonu doplní účastník olympiády v Riu desetibojař Pawel Wiesolek z Polska, dále halový mistr Německa na 800 metrů Jan Riedel, sprinter Josh Swaray ze Senegalu s osobním rekordem na stovku 10,20 vteřiny a také egyptský koulař Magdy Hamza.

„Po loňském zranění Ahmada Hazera jsme chtěli počet cizinců zvýšit a rozšířit tak soupisku. Cizinci se budou v jednotlivých kolech střídat,“ vysvětlil Vachuta.

Perličkou na pomyslném dortu Athletic Clubu je pak příchod Jana Čelůstky. Známý český vytrvalec, který se specializuje na triatlon, startoval v roce 2012 na OH v Londýně a skončil třicátý! „To už je jen takový bonbónek,“ uzavírá šéf klubu.