Slavnostní vyhlášení Nejúspěšnějšího sportovce roku 2016 si podmanila boxerská kráska Fabiana Bytyqi. V Národním domě v úterý rozdrtila sportovní konkurenci podobně jako své soupeřky v ringu a ovládla hlavní kategorii. Více o vyhlášení Nejúspěšnějšího sportovce roku 2016: Ústí korunovalo novou královnu! Sportovkyní roku je Fabiana Bytyqi

„Nemohla jsem tomu uvěřit. Dívali jsme se na sebe s bráchou, jestli to myslí vážně. Čekali jsme fotbalistu nebo hokejistu, ale když zaznělo mé jméno, bylo to super," neskrývala radost boxerka s přezdívkou Andělská pěst.

Jste první ženou po deseti letech, která anketu vyhrála…

Je to pro mě čest a jsem ráda, že se ženy vrátily zpět na trůn. Pro náš sport je to úžasné, box se dostane trochu do popředí. Třeba to zaujme nové zájemce. 

O poslední vítězce čtěte také: Sport už neměl deset let královnu

Jaký byl pro vás rok 2016?

Rozhodně přelomový. Na ty slzičky štěstí po tom, co mi připnuli pás juniorské mistryně světa, asi nikdy nezapomenu. Byl to strašně krásný pocit, který bych každému přála alespoň jednou v životě zažít.

Bylo těžší pás získat nebo ho potom obhájit?

Za mě je rozhodně těžší ho obhajovat. Do zápasu o titul jsem šla s ničím, neměla jsem co ztratit. Teď mi už ale v každém zápase hrozí, že přijdu o tu svou zelenou krásku (usměje se).

Více o zápase: Bytyqi a Sedláčková jsou mistryněmi světa WBO!

Další večer Box Live bude 11. března v Praze. Co říkáte tomu, že se série stěhuje do hlavního města?

Není to špatný tah. Je to přece jen hlavní město a lidé si to třeba spojí s nějakým výletem. Mně se více líbila představa trojúhelníku menších měst, ale uvidíme.

Studujete UJEP. Je hodně složité skloubit box se školou?

Občas je to peklo. Jiní sportovci přijdou po ranním tréninku domů, v klidu si připraví snídani, dopřejí si spánek a odpočinek před dalším tréninkem. Já ale letím uřícená na přednášky a semináře. Jídlo si musím krabičkovat dopředu a někdy ani nevím, kdy spím.

Přečtěte si další rozhovory s Fabianou Bytyqi: Konečně se pořádně najím, smála se Fabiana Bytyqi po obhajobě titulu

Ukáplo pár slziček štěstí

Dostala jsem šanci, které se nehodlám pustit