Před startem loňské Kooperativa Národní basketbalové ligy uzavřel ústecký basketbalista Ladislav Pecka zajímavou sázku s Jindřichem Skripem, ředitelem marketingu a vývoje produktů společnosti Kooperativa. Pokud by Pecka jakožto nejlepší Čech předloňského pořadí Kooperativa faktoru, dokázal v minulé sezoně tuto statistiku ovládnout, vyplatila by mu Kooperativa namísto 50 000 Kč pro vítěze dvojnásobek. V opačném případě by se však musela ústecká opora stát na jeden den pojišťovacím agentem a uzavřít alespoň jednu smlouvu.

Pecka skončil až 25. a sázku tak prohrál. „Zatím mě nikdo nekontaktoval, takže se žádná pojistka nekonala,“ řekl Pecka Deníku v polovině srpna. „Víc než půlku sezony mě limitovaly zdravotní potíže, i to je jeden z důvodů, proč jsem skončil až tak hluboko,“ vysvětlil své umístění.

Utkání Děčína (v bílém) proti Ústí nad Labem
První letošní severské basketbalové derby pro sebe urvalo Ústí. Děčín bojoval

Nyní se ale karta obrátila a Pecka musel obléct košili, zelenou kravatu a vyzkoušet si i jiné povolání, než na které je zvyklý. Podmínky na pražské pobočce pojišťovny, která je generálním partnerem nejvyšší basketbalové soutěže, byly ale nakonec přeci jen o trochu mírnější. "Celá akce trvala zhruba hodinku, Láďa byl normálně za přepážkou, zodpověděl několik dotazů příchozím lidem," ozřejmil Deníku generální manažer Slunety Tomáš Hrubý. "Alespoň si vyzkoušel civilní povolání," dodal se smíchem.