„Báli jsme se začátku, ale nakonec jsme to zvládli. Dali jsme dva touchdowny a to nám pomohlo,“ řekl pro klubový web jeden z hráčů Petr Hejna.

Ústečané vedli v Plzni v poločase už 16:0, až ve třetí části přišel zádrhel. „Plzeňský tým byl mnohem větší a silnější než my, ale my byli schopní je v první polovině zápasu přehrát. Jednoduše proto, že jsme byli chytřejší. Ve třetí čtvrtině jsme ale udělali tři velmi hloupé chyby, kterými jsme Patriots pustili zpět do hry. Nebylo to tím, že by hráli lépe, ale my prostě nehráli chytře,“ povídal americký trenér „Blejdů“ Ciaran Kelly a jedním dechem pokračoval:

„Na druhou stranu jsem byl ohromen naší obranou. Neviděl jsem z jejich strany téměř žádnou chybu v průběhu celého zápasu.“

Další zápas v rámci 2. ligy odehrají Blades v neděli od 14.00, kdy se představí na hřišti brněnských Alligators. „Fanoušci mohou zápas opět sledovat live na našem Facebooku,“ prozradil manažer marketingu Marek Moudrý.

Pilsen Patriots – Blades Ústí 10:22 (0:8, 0:8, 10:0, 0:6)Body Ústí: Weiss 8, Hejna 8, Novák 6. Rozhodčí: Hubálek, Remeš, Voráček, Znamenáček. Diváci: 100.