„Mrzí nás to, ale nedá se nic dělat. Všem, kteří už zaplatili virtuální vstupné, ho samozřejmě vracíme zpět,“ uvedl na klubovém webu manažer Blades Jakub Valjtent.

Blades zatím netuší, zda budou moci nastoupit alespoň do semifinále play-off proti Brno Sígrs, což je pro klub zatím historickým úspěchem. „Jestli a kdy se zápas uskuteční ale zatím není známo. O osudu probíhající soutěže rozhodne v pondělí 12. října Rada České asociace amerického fotbalu,“ doplnili Blades na svých stránkách.

Blades ale nebyli jediní profesionální sportovci na Ústecku, kteří museli odložit svá utkání. Hokejbalisté Elby nenastoupili na domácím hřišti proti Kladnu, v karanténě jsou také basketbalisté Slunety či hokejisté Slovanu. Nehráli ani florbalisté Ústí či futsalisté Rapidu. Z profesionálních soutěží se zápasu, byť bez divácké kulisy, dočkali pouze volejbalisté, jinak se hrálo především v nižších ligách či v amatérských soutěžích.

Ode dneška ale stojí všechny soutěže minimálně na 14 dnů, řada klubů ale hodlá alespoň trénovat. „Už jsme zařídili nějaká venkovní hřiště, uvidíme, co bude dál,“ řekl například šéftrenér Ústecké akademie plaveckých sportů Roman Eckert, jehož oddíl má zavřený bazén. Venku je však povolena sportovní aktivita s limitem do dvaceti osob.