„Myslím, že v této činnosti jsme uspěli. Několikrát jsme soupeři sebrali míč,“ pochválil kolegy Jakub Imr, který byl nakonec jediným hráčem Ústí nad Labem, který zaznamenal touchdown. V poslední akci zápasu korigoval výsledek. „Musíme být schopni systematicky posouvat míčem po zemi i vzduchem,” burcuje Imr.

Další zápas v nejvyšší Paddock lize mít Blades jednoduchý nebudou. V neděli vyráží na půdu horkého favorita na titul. Ostrava Steelers byla v posledních dvou ročnících ve finále a letos myslí opět pouze na titul. „Musíme se připravit na silové pojetí fotbalu,” upozornil trenér Blades Martin Šindler.  A právě s tím mohou mít Blades po přechodu do nejvyšší ligy problém. „S takovou strategií jsme se ve druhé lize neměli šanci potkat,” potvrdil Šindler.

Ostravský tým se vyznačuje tvrdostí, kterou často eliminuje útoky soupeřů. V posledních letech patřila obrana Steelers k nejlepším v Paddock lize. O to větší tlak bude na útok vedený trenérským esem Danielem Leškem, aby na zkušené Steelers vyzrál.

Steelers první zápas prohráli s Prague Lions, ale ostravskému týmu chyběl nemocný quarterback. Po operaci slepého střeva dovedla Ostrava náhradníka. To ale Blades nezaskočí. „Počítáme s tím, že útok Steelers povede kvalitní quarterback. Obrana se tedy musí zaměřit hlavně na eliminaci passové hry,” doplnil Šindler.

Zápas Aquaponik Ostrava Steelers - Ústí nad Labem Blades se hraje v neděli od 15.00 v Porubě.

TEXT: JIŘÍ UHLÍŘ