„Letos je situace trochu jiná, náš kádr získal zkušenosti, nové trenéry i hráče. Základní skupina nám vyšla skvěle a splnili jsme cíl, kterým byl postup do semifinále soutěže. Že to ale bude bez jediné prohry, to jsme nečekali," říká hrající předseda oddílu Blades Matěj Sahula.

Jeho tým se nyní může zapsat do dějin C skupiny České ligy amerického fotbalu. Stačí jediné, porazit Knights. „Musíme zabrat. Semifinále a finále není o tom, kdo má lepší skóre nebo kdo jak hraje. Je to o tom, kdo vydrží více a déle," je přesvědčený Sahula.

Blades letos předvádějí vynikající výkony, až sobotní bitva (začíná na hřišti ve Svádově ve 14 hodin), ale ukáže, kam až to mohou dotáhnout. „Samozřejmě se na zápas těšíme, ale jsme ve střehu. Soupeře máme naskautovaného a připravujeme se na něj. Měli jsme nyní dlouhou třítýdenní pauzu, což by ve druhé polovině zápasu mohlo hrát pro nás," míní Sahula.

Co bude pro Ústečany hrát stoprocentně, je domácí publikum. Není pochyb o tom, že skvělí ústečtí fanoušci vezmou hřiště v Olšinkách útokem. „Chtěl bych tímto pozval všechny, ať nás přijdou podpořit a společně vytvořit skvělou atmosféru," řekl pro oficiální klubový web Jakub Imr, jeden z klíčových hráčů Blades v letošní sezoně.

Podle jeho slov může duel rozhodnout i fyzička. „V závěrečných zápasech sezony bude určitě klíčová kondice. S kondičním trenérem Mirkem Vachutou jsme makali do úmoru, tak by se to mohlo projevit," doufá opora týmu.

Proti budou znojemští Rytíři, kteří rovněž prahnou po úspěchu. Výsledek 74:0 už ale nečekejte. Ústečtí Blades vyspěli a když to bude potřeba, nechají na hřišti duši. Tenhle tým se jen tak nevzdá, je připraven převzít vládu nad soutěží!