„Podali jsme jednoznačně nejhorší výkon v letošní sezoně. Hráči k zápasu nepřistoupili na sto procent a Česká Lípa nás přejela jako vlak. Možná je to pro nás ale nejlepší možná facka před play off," řekl k debaklu trenér Ústí Tomáš Syryčanský.

Jeho tým nestíhal už od začátku, první třetinu pohrál 0:3 a jedinou branku vstřelil až ve třetí části. „Měli jsme nějaké absence v týmu, ať už kvůli zranění či studijním povinnostem některých hráčů. To ale nic nemění na tom, že jsme nic nepředvedli. Snad si teď hráči sednou na zadek a poučí se z chyb, jinak budeme v play off jen do počtu," má jasno kormidelník Severočechů.

Ústečané jsou po porážce na šesté příčce tabulky a v posledních třech kolech základní části ještě mohou reálně pomýšlet na čtvrté místo, díky kterému by zahájili vyřazovací boje v domácím prostředí.

„Systém soutěže je takový, že první tři týmy tabulky si vybírají, s kým chtějí hrát v play off. Já bych si přál, aby si nás vybral Litvínov. Sice jsme s ním dvakrát v sezoně prohráli, ale bylo by to derby a haly by byly plné. Navíc by jeden z týmů postoupil do semifinále a to by byla nejlepší vizitka pro florbal v regionu," dodal na závěr Syryčanský.

Česká Lípa – Florbal Ústí 6:1 (3:0, 1:0, 2:1)Branky: 11. a 22. Motejzík, 5. Merlíček, 14. Jansa, 50. Jirsa, 51. Marhan – 41. Horák. Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:1. Diváci: 222.

Sestava Ústí: Stránský – Glatz, Tržil, Nikolič, Stummer, Kučaba, Sattler, Bečvář, Grosse, Svoboda, Vondráček, Nergl, Procházka, Filipec, Žaloudek, Brom, Horák, Jiránek. Trenér: Syryčanský.