„Je to nádherné zúročení poctivé práce s mladými v našem klubu. Někdy to je sice až přes únosnou mez ve vztahu k vlastním soukromému životu, ale zase je krásný pocit být u toho," zářil spokojeností trenér chabařovických nohejbalistů Vlastimil Pabián.

Chabařovický oddíl reprezentovali na šampionátu Filip Šrejtl a Martin Sehrig. Už v základních skupinách turnaje byly k vidění tuhé boje, přesto si oba zástupci Slovanu zajistili postup do vyřazovací fáze.

„V prvním utkání play off si Šrejtl poradil se Schneiderem ze Stratova až posledním možným míčem ve třetím setu. V osmifinále už pak ale nestačil na jednoho z favoritů Ftačníka z Prostějova a turnaj pro něj skončil," vyprávěl Pabián.

Naopak Sehrig musel v prvním střetnutí vyřazovací fáze proti Višváderovi z Č. Budějovic otáčet nepříznivý stav. Ve čtvrtfinále turnaje pak narazil na Ftáčníka a vítězstvím 2:0 na sety pomstil předchozí vyřazení svého kamaráda.

„Semifinálovou taktickou bitvu s Hrdličkou z Vodňan zvládl Sehrig výborně a po setech 10:6 a 10:2 mohl slavit postup do finále mistrovství ČR," radoval se kouč Pabián.

Ve finále nastoupil Martin Sehrig proti velkému překvapení turnaje, vsetínskému Tomáši Hyžákovi. První set vyhrál 10:6, ale ve druhém se karta obrátila a chabařovický hráč prohrál 6:10.

„Zkrácená hra od stavu 5:5 ve třetím setu už je o psychice i náhodě. Za stavu 9:9, kdy rozhoduje poslední bod, měl Martin při podání soupeře šanci do útoku, kterou mu soupeř dobrým podáním neumožnil. Náš hráč byl naopak přinucen zahrát jen údržbový míč, jenže rozhodla psychika a vsetínský hráč nedokázal lehký míč přijmout," vypráví Pabián.

Radost pak vypukla naplno! Zlatou medaili předával Sehrigovi za Český nohejbalový svaz reprezentant České republiky a čerstvý obhájce titulu přeborníka ČR v mužské kategorii Karel Hron. A chabařovický oddíl odměnil svého závodníka dvěma VIP vstupenkami s noclehem na MS mužů, které se bude v prosinci konat v Nymburce.