Peníze pomohou handicapovaným dětem ze Společnosti pro podporu lidí s mentálním postižením (SPMP), sídlící při Speciální základní škole, Mateřské škole a Praktické škole Pod Parkem v Ústí nad Labem.

Již tradiční aukce se i tentokrát zúčastnili lidé napříč celou republikou. Hlavním tahákem byl letos podepsaný dres reprezentačního záložníka a fotbalisty bundesligové Herthy Berlín Vladimíra Daridy s vlastnoručním podpisem. Za 1700 korun ho nakonec získal Jan Žaba.

Doslova na dračku šly ale i další podepsané dresy, za 1200 Kč byl vydražen dres FK Teplice, jen o stovku méně stál nového majitele podepsaný dres HC Litvínov a za 900 korun byl vydražen trikot legendy WSM Ligy Jaroslava Roubíka ze Slovanu Ústí.

„Moc děkujeme všem partnerským klubům a také lidem, kteří se letošní aukce zúčastnili a pomohli vybrat velmi slušnou částku na pomoc handicapovaným dětem. V porovnání s předchozím ročníkem se sice vybralo o něco méně, ale i tak je 13 tisíc pěkných,“ řekl za organizátory Pavel Přibyl.

Druhá část charitativního projektu nyní bude pokračovat futsalovým turnajem Lokomotif Cup, jehož jubilejní pátý ročník se uskuteční v tělocvičně výše zmíněné školy v sobotu 16. prosince. I zde budou sportovci vybírat prostředky pro SPMP.  Obě částky poté pořadatelé sečtou a předají zástupci společnosti.

„Loni jsme vybrali přes 44 tisíc korun a za všechny ročníky dohromady už více než 127 tisíc korun. Pevně věřím, že se nám i letos podaří atakovat každoroční rekord,“ doufá Přibyl s tím, že na turnaji jdou na charitu jak peníze ze startovného všech zúčastněných družstev, tak i finance z prodaného občerstvení a lístků do tomboly.

„A proto žádáme všechny, kteří nebudou hrát, aby přišli alespoň na pivo, limonádu nebo párek,“ láká hlavní pořadatel diváky do ochozů a dodává: „Loni byl hlavní hvězdou turnaje bývalý boxer Lukáš Konečný a i letos jsme si pro návštěvníky přichystali překvapení. Máte se na co těšit.“